SEGRE

LLEIDA

L'hospital Arnau ja preveu un altre nou edifici per a les consultes externes

Al costat del polivalent, per al qual ha començat a redactar el pla funcional

Exterior de l’edifici polivalent, l’últim construït a l’Arnau.

Exterior de l’edifici polivalent, l’últim construït a l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova ja ha posat en marxa la planificació per construir un nou edifici que estarà destinat exclusivament a consultes externes. Així ho va avançar ahir a aquest diari la directora del Sector Sanitari de Lleida, Maria Jesús Torrelles, que va indicar que probablement estarà situat al costat del polivalent, edificat durant la pandèmia. “Hem començat a elaborar el pla funcional de les consultes i metres quadrats que hauria de tenir aquest immoble, que també es podria fer per fases en lloc de tot alhora”, va explicar.

Encara que va apuntar que la ubicació més probable és al costat del polivalent, va precisar que “hem de parlar amb l’ajuntament per veure de quins terrenys podem disposar per al creixement futur de l’hospital”. Torrelles va detallar que encara que traslladaran algunes consultes externes al polivalent, aquest també ha d’acollir altres serveis i, a més, cal reservar espai per si hi ha una altra onada de Covid, de forma que han optat per plantejar una nova seu exclusiva per a les consultes. En aquest sentit, va indicar que les obres que començaran ben aviat per al nou bloc quirúrgic afecten algunes consultes externes, i que n’hi ha d’altres que actualment ocupen un espai que estava destinat a Urgències.Una altra de les actuacions que té previstes l’hospital, en aquest cas a nivell d’equipament, és la compra a començaments de l’any que ve d’un aparell de PET-TAC, una prova que es fa principalment a pacients amb càncer.

Ara, els que la necessiten s’han de desplaçar fins a Barcelona. Per aquest motiu, ha demanat fons del ministeri de Sanitat.D’altra banda, Torrelles va indicar que esperen conèixer els pressupostos de Salut per a l’any que ve, que també determinaran el ritme que podran tenir altres inversions previstes en l’Atenció Primària. Així va citar les dels nous CAP d’Almenar (que és el que té el procés més avançat), Guissona i Ponts, i l’ampliació dels de Cappont i la Bordeta a Lleida ciutat.

A més, va recordar que s’està aplicant un pla per reforçar l’Atenció Primària.

El risc de rebrot torna a ser alt al pla

La regió sanitària de Lleida torna a tenir un risc alt de rebrot de Covid després que aquest índex superés ahir els 100 punts, al passar de 94 a 102. Pel que respecta a la taxa de propagació del virus, aquest també va créixer lleugerament d’1,01 a 1.04.

A la regió sanitària del Pirineu, totes dos taxes són menors, de 52 i 0,89, respectivament. Salut. Els pacients hospitalitzats són 24 (3 menys).

Els que són a l’UCI segueixen sent 5 i a nivell de tot Catalunya són 90, un menys que el dia anterior.

tracking