SEGRE

SUCCESSOS URBANA

Detingut per agredir personal sanitari de l'hospital Santa Maria

Va ocórrer la mitjanit de diumenge i és familiar d'un pacient || Va causar un aldarull i va acabar colpejant empleats del centre que li van demanar que marxés

Imatge de l’hospital Santa Maria de Lleida.

Imatge de l’hospital Santa Maria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va arrestar la mitjanit de diumenge un home acusat d’agredir personal sanitari de l’hospital Santa Maria. Va ser arrestat per un delicte d’atemptat contra funcionaris públics. Els fets van tenir lloc al voltant de les 23.45 hores quan es va produir un aldarull al centre.

Pel que sembla, un home que tenia ingressat un familiar a l’hospital va tenir un incident amb un altre membre de la família. Personal sanitari, com infermers i zeladors, i de seguretat van intentar mediar però, davant de la seua negativa a tranquil·litzar-se, li van demanar que abandonés el Santa Maria. Tanmateix, el ciutadà va acabar insultant i pegant a alguns dels empleats.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, que es van entrevistar amb els afectats. Aquests van explicar l’agressió i van afegir que l’home va amenaçar d’envestir amb el seu cotxe l’entrada de l’hospital. Almenys dos dels sanitaris van interposar denúncia, per la qual cosa l’home va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte d’atemptat contra funcionari públic.

A l’escorcollar-lo li van trobar una navalla, que li va ser decomissada i per la qual també va ser denunciat. És la segona detenció d’aquestes característiques que duu a terme la Guàrdia Urbana en poc més d’un mes. Una dona de 48 anys va ser arrestada llavors per la presumpta agressió a una infermera del CUAP Prat de la Riba.

En aquest cas, la infermera va denunciar que una usuària l’havia agredit després que, seguint el protocol Covid, no se li permetés l’accés a l’interior perquè acompanyés un familiar. Segons la denunciant, la dona va començar a cridar-li i va acabar agredint-la. Així mateix, un metge va ser agredit fa dos setmanes al CAP de la Pobla de Segur per un veí d’aquesta localitat.

Concretament, el ciutadà va donar un cop de puny al facultatiu i va intentar clavar-li més cops després de caure a terra i va ser reduït per personal i altres ciutadans.

Dos denúncies el 2020 i augmenten els insults i les amenaces

L’any 2020 es van registrar oficialment dos agressions a facultatius mentre que a l’exercici anterior no n’hi va haver cap, segons el Col·legi de Metges de Lleida. Aquest organisme va alertar que la pandèmia va disparar els casos d’insults i amenaces, i els que més els van patir van ser els doctors d’Atenció Primària, que van suportar el 60 per cent dels atacs.

De fet, metges de família de Lleida van dir haver estat amenaçats a l’anul·lar-se les visites presencials. Així mateix, i després de l’agressió a la Pobla de Segur, el Col·legi de Metges de Lleida va fer una crida a la societat “per erradicar tota mena d’agressions i, concretament, les que tenen lloc en dependències sanitàries en les quals els professionals estan especialment al servei dels ciutadans i de la seua salut”.

tracking