SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Judici a un veí del Secà que va intentar degollar la seua mare a casa

Fiscalia demana que l'acusat, inimputable per la seua esquizofrènia paranoide, compleixi 14 anys d'internament en un penal psiquiàtric || Va passar l'agost del 2020

El judici es va celebrar ahir a l’audiència de Lleida.

El judici es va celebrar ahir a l’audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Vaig fer mal a la meua mare, però va ser sense voler. L’estimo molt. Del que va passar després ja no recordo res.” D’aquesta forma un veí de la capital del Segrià de 30 anys va confessar ahir davant de l’Audiència de Lleida que va intentar degollar la seua mare l’agost de l’any passat al domicili familiar del Secà de Sant Pere.

La Fiscalia, en una petició a la qual es va adherir la defensa, va demanar que a l’acusat, jutjat per una temptativa d’assassinat, se li apliqui l’eximent completa de malaltia mental a causa de l’esquizofrènia paranoide que pateix, per la qual cosa és inimputable. Tanmateix, va sol·licitar que se li imposi la mesura d’internament psiquiàtric en un centre penitenciari durant un màxim de 14 anys i mig i que compleixi uns altres deu anys de llibertat vigilada. El Ministeri Públic va modificar la seua petició inicial, en la qual contemplava també quatre anys de presó.

Els fets van tenir lloc en un domicili del carrer Cuenca cap a les 22.00 hores del 5 d’agost de l’any passat. L’acusat li va preguntar a la seua mare on era una de les seues germanes. La dona li va contestar que havia mort al nàixer, feia 25 anys.

L’home, que estava patint un brot psicòtic –segons van explicar els forenses ahir–, va agafar la seua progenitora pel cap i li va fer un tall al coll amb un ganivet acusant-la de ser responsable de la mort de la seua germana. Malgrat la confessió del seu fill, la víctima va afirmar que no recordava res. De fet, als sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) els va explicar que s’havia tallat accidentalment ella mateixa mentre cuinava.

Una explicació que no els va convèncer. La filla que va atendre la seua mare, i que va trucar al 112, també va declarar en el mateix sentit. Tanmateix, un els agents de la Guàrdia Urbana que es va desplaçar fins a l’habitatge minuts després dels fets va ser la clau per aclarir l’ocorregut.

El policia, que sap àrab, va declarar que la germana de l’acusat li va dir en aquest idioma a la seua mare, quan estava a punt de ser evacuada cap a l’hospital: “Ves-te’n tranquil·la, no diré que t’ho ha fet el meu germà.” Davant d’aquesta declaració i les sospites manifestades pels metges per la lesió que la víctima presentava, els policies van arrestar l’home, que en aquell moment es va mostrar tranquil. Tanmateix, a l’hospital, on va ser traslladat per ser sotmès a un reconeixement com marca el protocol, va patir un altre brot, i va haver de ser reduït i immobilitzat en una llitera, segons van relatar ahir els policies en el judici. Els forenses van reiterar que l’acusat ha de ser tractat per tota la vida de la seua malaltia.

tracking