SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Avui es compleixen 15 anys de la mort d'Isaac Martínez, tirotejat en un pàrquing de Lleida. Familiars reclamen ara una prova a la policia europea

Avui es compleixen 15 anys de la mort d'Isaac Martínez a mans d'un home que el va tirotejar quan sortia d'un pàrquing || Volen que s'acarin restes de pólvora

Isaac Martínez va ser assassinat el 9 de novembre del 2006.

Isaac Martínez va ser assassinat el 9 de novembre del 2006.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família d’Isaac Martínez, el jove de Cappont de 26 anys assassinat a trets quan sortia amb el seu cotxe d’un pàrquing al carrer Riu Ter d’aquest barri per anar a treballar, ha sol·licitat que la policia científica europea acari unes restes de pólvora per intentar aclarir el crim. Avui es compleixen 15 anys d’aquell assassinat, que va provocar una gran commoció a Cappont i a tot Lleida. La petició d’aquesta prova pericial s’ha sol·licitat davant del jutjat d’instrucció número 4 de la capital, que investiga aquest cas.

La situació actual de la investigació judicial és de sobreseïment provisional, la qual cosa vol dir que la causa es podria reobrir si apareguessin noves pistes sobre l’autor del crim. S’esdevé la circumstància que per aquest crim va ser detingut un veí de Lleida que va passar alguns mesos en presó preventiva i va ser exculpat arran d’un informe de la Guàrdia Civil. L’informe va concloure que no es podia establir una relació d’identitat entre les restes de pólvora trobades en les peces de roba d’aquesta persona i les restes de cartutxos que van impactar al cos de la víctima.

Després de ser exculpada, l’única persona que ha estat arrestada fins ara per aquest crim ha demanat l’arxivament lliure de la causa a l’Audiència de Lleida, que ho ha rebutjat i ha mantingut l’arxivament provisional dictat pel jutjat instructor. Aquesta instància ha de decidir ara si accedeix a sol·licitar a l’Enfsi (la policia científica europea) que analitzi si veu relació d’identitat entre les restes de pólvora a la roba i els dels cartutxos que van posar fi a la vida d’Isaac. Si no apareixen proves incriminatòries durant els pròxims cinc anys, el crim de Cappont quedarà prescrit. Abans que això passi, la família d’Isaac intentarà portar a judici el veí de Lleida ara exculpat partint de proves indiciàries, segons va explicar ahir Pau Simarro, lletrat de les víctimes.

Els familiars del jove el recorden amb un emotiu text Els familiars de l’home mort l’han recordat amb aquest text: “Hola, família, hola, amics, us trobo a faltar. Avui 9 de novembre, avui, un dia qualsevol, avui 15 anys ja! Va ser l’últim dia, va ser un matí, va ser un instant.Voldria tornar, voldria estar, voldria poder. Poder viure, poder respirar, poder sentir, poder disfrutar. Poder viure la meua vida, sense més ni més. Poder respirar l’aire, i ja està. Poder sentir emocions, alegries, penes.. sense més ni més. Poder disfrutar al vostre costat, amb els meus, sense més ni més. Avui un malparit viu, respira, sent i es diverteix. Viu una vida que a mi em va arrabassar. Vull que sapigueu, família, amics.. que sempre us portaré al meu cor. Els records, els moments, bons o dolents, això no importa.Sí que m’importa no estar, no poder, no oblidar. Veig les vostres vides, també veig la seua. La seua vida, que em repugna, odio i desitjo la fi de la seua llibertat.Compartir perquè pagui i que cada minut de la seua vida mai no oblidi que la meua família, amics.. volen JUSTÍCIA! US VULL, US ADORO, US RECORDO, US ESTIMO. I SOBRETOT I ABANS QUE RES US TROBO MOLTÍSSIM A FALTAR DES D’AQUÍ, UN PETÓ I UNA GRAN ABRAÇADA DES DEL FONS DEL MEU COR.”

tracking