SEGRE

El virus continua en augment al pla de Lleida

La positivitat s'apropa al 5% que fixa l'OMS com a límit de control

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L'entrada a Urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els registres de la covid-19 sumen aquest dijous una nova jornada de lent augment a les comarques del pla de Lleida. En aquest sentit, la velocitat de transmissió del virus (Rt) creix tres centèsimes respecte ahir i se situa en l'1,25; mentre que el risc de rebrot es troba en els 189 punts, 9 més que el dia anterior. D'altra banda, el 4,86% de les proves que es fan a les comarques de Ponent surten positives, 30 centèsimes més que ahir i apropant-se al 5% que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) fixa com a topall per valorar que la pandèmia està controlada.

Per contra, a la regió de l'Alt Pirineu i Aran els indicadors epidèmics continuen a la baixa, amb una Rt de 0,85, tres centèsimes menys; i un risc de rebrot que descendeix tres punts més, fins els 44. La positivitat de les proves diagnòstiques es manté en el 2,22%.

D'altra banda, Salut ha notificat 104 nous contagis confirmats a la província de Lleida, dels quals 95 a les comarques de Ponent i 9, a les del Pirineu. En total, la demarcació de Lleida acumula 59.574 casos de covid-19 diagnosticats des de l'inici de la crisi sanitària.

Hi ha 24 persones ingressades als hospitals del pla de Lleida pel coronavirus, tres més que ahir; i 4 als hospitals del Pirineu, dos més, segons les dades de Salut publicades aquest dijous. Pel que fa als malalts crítics ingressats a les UCI lleidatanes, n'hi ha 6, un més que el dia anterior. La xifra de defuncions comunicada pel Govern es manté en 870.

En el conjunt de Catalunya l'Rt puja quatre centèsimes i se situa en l'1,40, mentre que el risc de rebrot s'incrementa en sis punts i ara és de 91. El Departament de Salut ha declarat 19 hospitalitzats més a causa de la covid-19 en les darreres hores (347) i vuit crítics més a l'UCI (86). En paral·lel, s'han notificat 931 nous casos confirmats, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 931.271.

En les darreres hores s'han notificat quatre morts i el global de defuncions des de l'inici de la pandèmia se situa en 24.043. El 2,56% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 65,48 a 67,29, mentre que a 7 dies ho fa de 36,39 a 37,36.

tracking