SEGRE

La Paeria ja ha perdut 829.000 € per la plusvàlua i tem arribar a 4 milions

Vista de la Paeria de Lleida.

Vista de la Paeria de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria deixarà d’ingressar 829.109,69 euros de l’impost de la plusvàlua a causa de la sentència del Tribunal Constitucional que el va anul·lar el 26 d’octubre, segons es va informar a la reunió de la comissió d’Economia d’ahir.

La resolució judicial comporta l’anul·lació de les plusvàlues no notificades abans d’aquesta data i farà que no tributin les transmissions efectuades entre el 26 d’octubre i el 10 de novembre, quan es va aprovar el nou reial decret (ara el contribuent podrà acollir-se a coeficients o acreditar la diferència de valor real).

En canvi, les pagades o pendents de pagament però no recorregudes que s’haguessin tramitat fins al 26 d’octubre sí que cal pagar-les. Aquests més de 829.000 euros corresponen a 642 liquidacions en tràmit a anul·lar. A més, s’estima que entre les notificacions pendents de liquidar i les que es troben recorregudes l’impacte pot assolir al voltant de quatre milions d’euros. La voluntat de la Paeria és demanar a l’Estat la compensació d’aquests ingressos tributaris que es perdran.

D’altra banda, es va informar de la proposta de modificació de la plantilla de personal per al pla d’estabilitat, en el qual la Paeria serà pionera. Afectarà més de 230 places.

tracking