SEGRE

TRIBUNALS JUDICI AL TSJC

Juvillà diu que va deixar els llaços de la Paeria perquè “seria renunciar a la nostra ideologia”

“Hauria estat com autocensurar-me”, va afirmar el diputat lleidatà de la CUP al judici celebrat ahir al TSJC per desobediència || La Fiscalia manté la petició de vuit mesos d'inhabilitació

Pau Juvillà, ahir al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Pau Juvillà, ahir al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Pau Juvillà, diputat de la CUP i secretari tercer de la mesa del Parlament, va al·legar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que, com a regidor de la Paeria, no era responsable de garantir la neutralitat institucional, per la qual cosa el 2019 no va retirar els llaços grocs del despatx del seu grup a l’ajuntament en període electoral per no autocensurar-se ni lesionar la seua llibertat ideològica. Al judici, la Fiscalia va mantenir la petició de vuit mesos d’inhabilitació i multa de 1.440 euros al considerar que va fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral perquè retirés els quatre llaços grocs de les columnes del despatx de la CUP a la Paeria. El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio va argumentar que es presenten tots els elements requerits: se li van notificar personalment els requeriments i fins i tot l’acusat va fer un tuit “jocós, per no dir burlesc”, sobre aquestes advertències, i després va reivindicar la seua “desobediència” en un article. La causa judicial es va iniciar arran d’una denúncia de Ciutadans.

Al·lega que la Junta Electoral hauria d’haver requerit l’alcalde si volien garantir la neutralitat institucional

L’advocat de Juvillà, Carles López, va argumentar que, si es volia garantir la neutralitat institucional a la Paeria, la Junta Electoral l’hauria d’haver requerit a l’alcalde –en aquell moment, Fèlix Larrosa (PSC)–, ja que així no es comprometia la llibertat ideològica d’un partit ni se l’obligava a autocensurar-se. Juvillà, que a l’últim torn de la paraula va citar el filòsof Henry Thoreau –“no és convenient conrear més respecte a la llei que al just”– i va insistir que amb els llaços volien denunciar la “repressió contra l’independentisme”, per la qual cosa no els van retirar per no lesionar la seua llibertat ideològica. “L’ordre judicial no pot requerir que renunciem a la nostra ideologia. No ho farem. I per tant han d’absoldre’ns”.

Acte de suport a Barcelona i concentració a Lleida

Al davant de les portes del TSJC hi va haver un acte de suport a Juvillà que va comptar amb la presència de nombrosos líders independentistes. Així, entre molts altres, hi havia el president d’ERC, Oriol Junqueras, o la presidenta de la mesa del Parlament, Laura Borràs, de Junts. Borràs va valorar el procés judicial contra Juvillà com “un nou cas de persecució a representants electes de l’independentisme català”. També hi van participar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie. Al mateix acte, organitzat per la CUP, l’exdiputada d’aquesta formació Gabriela Serra va definir el seu company jutjat ahir com “un revolucionari” i va apuntar que en un país on “la justícia brilla per la seua absència” el que li molesta a l’Estat “no és que no traguem llaços o que siguem rebels, sinó que siguem revolucionaris”. D’altra banda, ahir a la tarda la plaça Paeria de Lleida va acollir una concentració de suport al diputat lleidatà. Diumenge es va celebrar un altre acte a l’Escorxador que va comptar amb més de 150 persones.

Pau Juvillà, ahir al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Pau Juvillà, ahir al banc dels acusats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.ACN

tracking