SEGRE

La ministra d'educació afirma que la sentència del castellà a Catalunya és "d'obligat compliment"

La ministra d'educació, Pilar Alegría, intervé en una sessió plenària al Congrés dels Diputats.

La ministra d'educació, Pilar Alegría, intervé en una sessió plenària al Congrés dels Diputats.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha recalcat que la sentència que exigeix un 25% de castellà a l’educació pública catalana és "d’obligat compliment" i ha d’executar-se: "No hi ha debat", ha conclòs als passadissos del Congrés. Després de conèixer-se la decisió del Suprem d’avalar la sentència rebutjant el recurs de la Geenralitat, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar que Alegria li havia donat garanties que el Govern espanyol no anava a adoptar iniciatives per aplicar-la, la qual cosa va motivar que l’oposició hagi exigit la compareixença de la ministra al Congrés.

En declaracions als periodistes, Pilar Alegría ha promès donar "totes les explicacions" que se sol·licitin, però ha volgut deixar clar que el Govern espanyol no té cap dubte que aquesta sentència s’ha d’aplicar, apuntant a la Generalitat. "Davant una sentència ferma no hi ha debat: és d’obligat compliment per part de qualsevol administració pública, sigui la Generalitat o qualsevol ciutadà estem obligats a complir les sentències fermes", ha dit.

Fonts del departament que dirigeix Alegria van assenyalar aquest dimecres que és el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui haurà de "demanar l’execució de la sentència" i "vigilar" el seu compliment. No obstant, també van apuntar que transcorreguts els terminis legals establerts, si la Generalitat no compleix la sentència, l’Advocat de l’Estat, en representació del Ministeri d’Educació, podrà intervenir, ja que va ser aquest ministeri, quan governava el PP, el que va iniciar el procés que ha culminat amb la decisió del Tribunal Suprem.

tracking