SEGRE

SERVEIS EQUIPAMENTS

La Paeria reobrirà les tres primeres llars per a la tercera edat demà

La de Santa Teresina, la de Santa Cecília i la de Mariola i les del Secà, Pardinyes i la Bordeta ho faran al desembre || La de Magraners serà un “refugi climàtic”

Dos persones grans passen per davant de la llar de jubilats de Santa Teresina, ahir.

Dos persones grans passen per davant de la llar de jubilats de Santa Teresina, ahir.MAITE MONNÈ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament obrirà demà les tres primeres llars municipals de jubilats sota gestió privada i amb activitats limitades. Aquestes són les de Santa Teresina, ubicada al carrer Bisbe Irurita, la de Santa Cecília, del carrer Eduard Velasco, i la de la Mariola, al carrer Artur Mor Roig. Però no seran les úniques, ja que també preveuen obrir la de la Bordeta, situada al carrer Sant Jaume, la de Pardinyes, a Sant Pere Claver, i la del Secà, a Sant Pere Nolasc, durant aquest desembre.

En totes es tornaran a fer activitats com gimnàstica, taitxí, bitlles i tallers diversos, mentre que les sessions de ball, les partides de cartes o el servei de bar i menjador no estaran disponibles “ja que la situació sanitària no ho recomana”. Així ho van confirmar a aquest diari fonts municipals, que van precisar que aquestes sis llars participaran en una prova pilot de sis mesos per veure com funciona el nou model de gestió d’aquests equipaments i les seues activitats, ja que fins ara ho feien les associacions de jubilats. En aquest sentit, la Paeria va adjudicar aquesta setmana el contracte de gestió de les llars a l’empresa Troca per a la integració laboral per un valor de 66.429 euros i es preveu que en cada una hi hagi un dinamitzador que s’encarregarà de l’aplicació dels protocols Covid i la gestió de les activitats i el seu funcionament.

La idea és que aquest pla pilot duri sis mesos i s’apliqui a la resta de llars que continuen tancades. La llar de Magraners també obrirà com a “refugi climàtic” i per entrar-hi caldrà apuntar-se per telèfon i s’hi podrà veure la televisió i conversar.

tracking