SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a set anys de presó per violar la cunyada discapacitada

La víctima va dir que l'obligava a tenir relacions sexuals quan estaven sols || L'Audiència li imposa cinc anys de llibertat vigilada i 3.000 € d'indemnització

El processat durant la declaració davant de l’Audiència de Lleida el 30 de setembre passat.

El processat durant la declaració davant de l’Audiència de Lleida el 30 de setembre passat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a set anys de presó un veí de la capital del Segrià per abusar sexualment de la seua cunyada, de 32 anys i amb una discapacitat del 75%. El tribunal considera acreditats els fets que van ser relatats per la víctima al judici celebrat el passat 7 d’octubre, en el qual va explicar que el condemnat la va obligar a mantenir relacions sexuals quan estaven sols a l’habitatge que l’acusat compartia amb la germana de la víctima. L’Audiència li ha imposat la pena que va sol·licitar la Fiscalia per un delicte continuat d’abús sexual a persona amb discapacitat.

Així mateix, el condemna a cinc anys més de llibertat vigilada una vegada compleixi la pena de presó i que no pugui atansar-se a menys de 200 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella durant vuit anys més. També l’haurà d’indemnitzar amb 3.000 euros pels danys morals causats. Va ser la mateixa víctima que va denunciar els fets, que van tenir lloc el 2019, després d’explicar-li els abusos a la seua psicòloga, que la va acompanyar als Mossos d’Esquadra.

Els psicòlegs van declarar que el relat de la jove era “creïble” i van descartar que pogués fabular sobre l’ocorregut a causa de la seua discapacitat. També van assenyalar que sentia vergonya, por i culpa per explicar els fets.L’acusat, que va declarar el 30 de setembre, va negar els abusos i va admetre haver mantingut relacions sexuals amb la víctima, però va dir que havien estat consentides. Va afegir que desconeixia que la jove tingués una discapacitat.

Una versió que l’Audiència Provincial de Lleida no ha cregut. Des del 22 de juliol de l’any 2020 el condemnat ja tenia una ordre judicial que li prohibia atansar-se o comunicar-se amb la víctima. La sentència es pot recórrer davant del TSJC.Val a recordar que la setmana passada l’Audiència va condemnar a 21 anys i onze mesos de presó un veí de la Seu d’Urgell per abusar sexualment d’un nen, corrompre menors i elaborar i compartir pornografia infantil.

Des de començament d’any, les denúncies per delictes sexuals s’han disparat a les comarques lleidatanes, amb 128 causes, sobretot els delictes per violació, amb 31 casos coneguts fins al mes de setembre.

tracking