SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Pueyo diu que el futur polígon de Torreblanca té firmes interessades

L'alcalde assegura que l'any que ve s'aprovarà el pla director || Afirma que des de finals d'agost organitzen visites als terrenys, d'unes set-centes hectàrees

L’alcalde, Miquel Pueyo, ahir durant la conferència del Col·legi de Periodistes de Lleida a la Llotja.

L’alcalde, Miquel Pueyo, ahir durant la conferència del Col·legi de Periodistes de Lleida a la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo, va dir ahir que ja hi ha empreses interessades a venir al futur polígon de Torreblanca i Quatre Pilans i que des de l’agost passat organitzen visites als terrenys. Així ho va assegurar durant la seua conferència a la Llotja organitzada pel Col·legi de Periodistes, en què va afegir que l’any que ve s’aprovarà el pla director del futur polígon, que comptarà amb unes 700 hectàrees, i que comportarà que Lleida “tingui l’espai industrial més gran de Catalunya”. El paer en cap va recalcar que ara “ha arribat el moment de tirar endavant els grans projectes”, entre els quals Torreblanca i Quatre Pilans és una de les principals apostes del govern.

“És una carta molt important per a Lleida”, va subratllar. Paral·lelament, Pueyo va demanar ser “extremament prudent” sobre la possibilitat que vingui a Torreblanca la principal fàbrica de bateries de cotxes elèctrics del sud d’Europa (vegeu SEGRE de dissabte), ja que “hi ha altres zones més llamineres que hi opten i hem de tenir un perfil baix per no comprometre les negociacions”. No obstant, va reconèixer que Torreblanca és “una ubicació idònia” per a una fàbrica d’aquestes característiques, ja que “d’entrada necessitarà una nau de 1.000 metres de longitud i poques zones poden garantir aquesta superfície, i Lleida n’és una”.Un altre dels grans projectes per a Pueyo és la nova estació d’autobusos que s’ubicarà a l’entorn dels Docs i que va assegurar que la licitació de les obres “serà aquest any”.

Al ser preguntat sobre què passarà amb l’actual estació del carrer Saracíbar i on pararan els autobusos mentre la nova no estigui a punt, Pueyo va dir que “tractarem aquest tema amb la Generalitat”. Sobre qui la gestionaria, ja que la societat que la porta l’hi tornarà a la Paeria el 24 de març, Pueyo va dir que “o podem gestionar-la amb la Generalitat, nosaltres mateixos o també podríem demanar a la concesionaría que continuï un any més”.Finalment, l’alcalde va destacar que el 2022 també construiran l’alberg per a temporers i sensesostre de Pardinyes. Al seu torn, va assegurar que ja han executat el 70% dels obres del nou Museu Morera per així no perdre la subvenció dels fons europeus Feder.

La Paeria ordena parar les obres de la mesquita d’Alfred Perenya

L’ajuntament ha decidit decretar una ordre de paralització de les obres de la nova mesquita prevista al número 63 del carrer Alfred Perenya fins que no entri en vigor la nova ordenança que regula els espais de culte, prevista per al març. Precisament, fa dos setmanes l’equip de govern va assegurar que l’espai incompleix els requisits necessaris per poder obrir amb l’actual ordenança. La construcció del centre de culte musulmà va a càrrec de la comunitat Imam Malik i tenia previst obrir-lo al públic a finals d’aquest mes.

“Em presentaré el 2023 per última vegada”

Pueyo va ratificar ahir durant la conferència que es tornarà a presentar a les eleccions municipals, el 2023, “si el partit em mostra la confiança, però ja aviso que serà el meu últim periple polític”. Un anunci que ja va avançar fa mesos i al qual va afegir que el seu desig una vegada abandoni la política serà “tornar a fer classes a la Universitat de Lleida”. D’altra banda, l’alcalde va anunciar que duran a terme un pla de millora de l’enllumenat públic, un altre per comprovar i millorar l’estat de les voreres, ferms i clavegueram. Sobre els fons europeus Next Generation, que han estat claus per fer els “pressupostos més grans de la història de la Paeria”, Pueyo va assenyalar que “la previsió és que ens arribin uns 15,5 milions d’euros i és l’única manera de poder fer inversions” a causa del deute de la Paeria.

tracking