SEGRE

VEÏNS QUEIXES

Tendals creats a Lleida redueixen el soroll de bars

El PSC aborda la qüestió amb un debat

Un moment de la taula redona que va organitzar el PSC.

Un moment de la taula redona que va organitzar el PSC.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa lleidatana Iaso ha patentat un teixit per a tendals, pèrgoles o envelats que redueix el soroll en terrasses de bars. “Es diu Absorbella, absorbeix el 100% del soroll i redueix en 4 decibels el nivell que arriba a un primer pis”, va explicar Gerard Cortina, responsable d’R+D de Iaso. De moment s’està donant a conèixer el producte per vendre’l a gran escala i també a ajuntaments interessats a reduir la contaminació acústica.

Cortina va participar ahir en un debat que va organitzar el PSC sobre el soroll a la ciutat. Per la seua part, Santi Jené, del Col·legi d’Enginyers Graduats i de Tècnics Industrials de Lleida, va explicar que han dut a terme 550 mesuraments de soroll en els 14 anys de conveni amb la Paeria per poder solucionar queixes de veïns, unes quaranta cada any. Va dir que en el 90 per cent dels casos “les molèsties tenen fonament”, però que no en totes se supera el límit de decibels.

D’altra banda, el president de la Plataforma contra el Soroll i l’Incivisme a Lleida, Ramon Moreno, va denunciar que “el soroll de l’oci nocturn i la restauració entre dijous i diumenge per la Zona Alta està afectant la salut dels veïns”.

tracking