SEGRE

Tot apunta que la variant òmicron ja és a Catalunya

L'OMS determina que la nova variant és de risc i la bateja com a

L'OMS determina que la nova variant és de risc i la bateja com a "omicrón"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va informar ahir que encara no pot “confirmar al 100%” que els dos positius provinents de Sud-àfrica hagin estat infectats amb la variant òmicron, però que els resultats preliminars així ho apunten. A més, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que de forma preliminar podrien haver-se detectat altres casos en aigües residuals a Catalunya, ja que aquesta variant i l’alfa comparteixen característiques genètiques.

Després de detectar-se el primer cas d’òmicron a Espanya dilluns, la Comunitat de Madrid en va confirmar un segon cas. És una dona de 61 anys que va arribar de Sud-àfrica via Amsterdam. Aquesta dona està vacunada amb la pauta completa d’AstraZeneca i és asimptomàtica.

Per la seua part, l’Agència Europea del Medicament va assenyalar que es podria accelerar l’adaptació de les vacunes a la nova variant, un procés que suposarà entre tres i quatre mesos. Així mateix, Països Baixos va detectar el primer cas de la variant el 19 de novembre, una setmana abans que Sud-àfrica donés la veu de l’alarma.

tracking