SEGRE

La vaga a l'escorxador Avidel de Lleida impedeix que uns 250 treballadors puguin accedir al seu lloc de feina

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de dos dies convocada a l'escorxador d'aus Avidel de Lleida, del grup Vall Companys, ha impedit l'accés al lloc de treball d'uns 250 empleats. Tot i que els treballadors volien accedir a les instal·lacions amb una flota de sis autocars, els piquets informatius i les barricades amb foc a la porta de la instal·lació els ha impedit el pas. Així mateix, els Mossos d'Esquadra no han dissolt els piquets i per tant no hi pot haver activitat. CCOO defensa que la vaga es fa perquè l'empresa no compleix el conveni i els preacords signats fa un any. El secretari general del sindicat, Javier Pacheco, ha demanat a l'empresa que deixi d'intentar "rebentar" la vaga dels treballadors i de "coaccionar-los i amenaçar-los".

El responsable d'Indústria a Lleida de CCOO, Ventura Campo, ha explicat que malgrat l'empresa afirmi que paga el que marca el conveni, la realitat és una altra i no es cobren les primes de producció i tampoc els 20 minuts per higiene personal per "riscos biològics". Ha recordat que fa més d'un any que estan negociant amb la direcció i "no hi ha manera d'arribar a un acord". Així mateix, ha lamentat que entre Avidel i les empreses subcontractes es passen la pilota els uns als altres quan els demanen alguna solució.

En relació als treballadors que avui no han pogut accedir al seu lloc de treball pels piquets a l'accés a les instal·lacions, Campo ha dit que de la mateixa manera que ells reclamen el dret a treballar, la resta demanen el dreta fer vaga. Campo ha assegurat que a la protesta hi havia treballadors de dos torns i mentrestant, a l'escorxador, 5 camions plens de pollastres vius per matar. Ha posat en dubte que els treballadors que volien accedir a la fàbrica al torn de les set del matí estiguessin capacitats per fer-ho perquè ha dit que la majoria eren d'oficines i direcció.

Campo també ha recordat que fa 3 setmanes que han posat una denúncia als jutjats per suposades coaccions i els mètodes que faria servir l'empresa per intentar "boicotejar" la vaga.

"Aquí no hi ha cap coacció, n'estem farts, volem que ens deixin treballar"

Diego Artigas, treballador del Departament d'informàtica d'Avidel i portaveu dels treballadors que volen treballar, ha assegurat que ningú de la direcció els està coaccionant i que el que volen és que se'ls deixi treballar. Ha acusat a CCOO de convocar la vaga amb una altra "pretensió" i fins hi tot els ha acusat d'haver portat gent d'altres empreses per poder fer una protesta amb més magnitud a les portes de la instal·lació.

Artigas ha lamentat que sis autobusos amb més de 250 treballadors no hagin pogut accedir a l'escorxador a primera hora i ha explicat que els Mossos d'Esquadra no han actuat per dissoldre el piquet "per motius polítics". Artigas ha assegurat que intentaran donar visibilitat a les seves demandes i no ha descartat tirar endavant alguna denuncia col·lectiva contra CCOO o fer alguna manifestació a les portes del sindicat en contra de les vagues "unilaterals" que estan convocant.

Comunicat de l'empresa

En un comunicat, Grup Vall Companys, propietari de l'escorxador, ha assegurat que el sindicat CCOO ha bloquejat l'entrada amb alguns militants de Lleida, "però sobreto amb membres del sindicat de fora de Lleida". Des de l'empresa han denunciat la "poca transparència" i la "poca governança democràtica" d'aquesta convocatòria de vaga, ja que assegura que s'ha convocat de forma unilateral i eviatnt celebrar una assemblea de treballadors amb vot secret. Grup Vall Companys ha recordat la protesta del 2 de desembre en què treballadors sense afiliació sindical  van reclamar poder treballar. 

L'empresa també ha assegurat que els seus treballadors a l'escorxador cobren per sobre del que està estipulat al conveni estatal.

El foc d'una barricada del piquet de CCOO a l'accés a l'escorxador d'Avidel de Lleida, amb motiu de la vaga convocada.

La vaga a l'escorxador Avidel de Lleida impedeix que uns 250 treballadors puguin accedir al seu lloc de feinaACN

tracking