SEGRE

TRIBUNALS FISCALIA

Demanen 18 anys per a un acusat de cinc atacs sexuals en ple carrer a Lleida

El judici se celebrarà al març a l'Audiència, que ha prorrogat la presó per al processat || Delictes d'agressió i abusos i les víctimes eren joves i nenes

Els Mossos van detenir l’acusat el gener del 2020.

Els Mossos van detenir l’acusat el gener del 2020.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demana una condemna de 18 anys i nou mesos de presó per a D.V.F., acusat de cinc atacs sexuals a noies en carrers de la ciutat de Lleida. L’home, de 26 anys, va ser arrestat el gener de l’any 2020 com a presumpte autor de quatre atacs sexuals a noies, entre elles dos nenes, una de 12 anys, a Lleida, encara que els investigadors el van relacionar amb una desena més. Finalment, el processat està acusat de cinc delictes d’agressió i abusos sexuals i d’aquesta forma el Ministeri Públic li demana penes de vuit anys, sis anys, dos anys, dos anys i nou mesos de presó, la qual cosa suma un total de 18 anys i nou mesos de presó, segons van indicar ahir fonts judicials.

El judici se celebrarà els dies 9 i 10 de març a l’Audiència de Lleida, que precisament ha prorrogat el seu ingrés preventiu a la presó. La setmana passada es va celebrar una vista per a la pròrroga del seu empresonament preventiu ja que dos anys de presó preventiva és el termini màxim de privació de llibertat que la llei permet abans del judici tret que hi hagi una pròrroga, que és el que el tribunal ha dictaminat ara. L’Audiència considera que, entre altres motius, hi ha risc de fuga, que s’enfronta a una condemna greu i que el judici se celebrarà aviat

Seguirà a la presó al considerar que hi ha risc de fuga i la gravetat de la pena a què s’enfronta

La investigació policial d’aquest cas es va iniciar a finals del 2018 després que els Mossos d’Esquadra rebessin una sèrie de denúncies de joves que explicaven que havien estat assaltades per un home en ple carrer per fer-los tocaments.

Els primers casos es van produir a Balàfia i després va actuar a Pardinyes i Instituts. Totes van relatar experiències similars i descrivien l’autor com un jove d’entre 20 i 30 anys que anava tapat amb una gorra o una caputxa. Van determinar que l’autor era la mateixa persona perquè el patró es repetia i que es tractaria d’un depredador sexual (vegeu el desglossament).

Un “depredador sexual” que actuava sempre igual Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal van determinar que l’autor dels atacs era la mateixa persona perquè el patró es repetia. Encara que sigui jutjat per cinc casos, els investigadors creuen que en podria haver comès una quinzena i el van tipificar de “depredador sexual”. A més a més, actuava sempre de la mateixa forma: a primera hora del matí, quan alguna de les víctimes acudia al seu centre educatiu, o a última hora de la nit, quan tornaven als seus domicilis. En tots els casos, les atacava per l’esquena, els tapava la cara i les introduïa en un portal per fer-los tocaments “violents”, segons afirmen els Mossos d’Esquadra. Els investigadors van anar estrenyent-li el setge, van obtenir nombrosos indicis i finalment dijous van procedir a la seua detenció al barri Instituts.

tracking