SEGRE

Adjudicat a una empresa de Madrid l'assessorament per municipalitzar la zona blava de Lleida

Un ciutadà al pagar la taxa de zona blava a Lleida.

Un ciutadà al pagar la taxa de zona blava a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida va adjudicar aquest dimecres a l’empresa PW Advisory & Capital Services SL el servei d’assessorament per municipalitzar el servei de zona blava i de grua per 12.166,55 euros IVA inclòs. Aquesta empresa té seu social a Madrid i disposarà de quatre mesos per “assessorar, justificar, preparar i implementar” el canvi de model de gestió indirecta a directa de l’aparcament regulat de la ciutat, ja que passarà d’estar dirigit per l’empresa concessionària Eysa a quedar en mans de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), tal com va avançar aquest diari. Al concurs públic per a aquest assessorament hi va haver dos ofertes, la de PW Advisory i la que va fer Enric Vicente Català a nivell particular.

L’objectiu és que l’EMU s’encarregui de la gestió de la zona blava i del servei de grua a mitjans de l’any que ve. Aquesta municipalització va ser pactada per l’anterior govern del PSC i del grup d’ERC el 2015, però no va arribar a dur-se a terme. En canvi, l’anterior govern va treure a licitació la gestió de la zona blava el 2018, però el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va estimar una al·legació i va obligar a reiniciar des de zero el concurs, que ja no va tornar a convocar-se Finalment, el comitè d’empresa d’Eysa va presentar una moció al ple del maig passat per municipalitzar el servei, que es va aprovar gairebé per unanimitat.

La plantilla de l’actual concessionària és d’uns seixanta empleats i la intenció de l’EMU és assumir-la en la seua pràctica totalitat. L’adjudicació del servei d’assessorament és el primer pas per municipalitzar aquest servei, la gestió del qual ha estat sempre privada des que es va posar en marxa fa trenta-vuit anys. Segons la memòria del servei de zona blava, hi ha 4.588 places operatives d’aquest tipus a la ciutat.

tracking