SEGRE

EQUIPAMENTS AUTOBUSOS

La Paeria preveu aprovar al gener la nova estació d'autobusos, que el PSC qüestiona

Larrosa portarà la tramitació a la Sindicatura de Comptes al dubtar de la seua legalitat || Postius respon que el pla està avalat per Govern, Adif i serveis jurídics

Vista dels Docs, on està previst que la Generalitat faci la nova estació d’autobusos.

Vista dels Docs, on està previst que la Generalitat faci la nova estació d’autobusos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria preveu portar al ple del gener l’aprovació provisional de la modificació del Pla General de Lleida que permetrà la construcció de la nova estació d’autobusos als Docs i l’entorn de La Meta. Una tramitació que el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va afirmar que és “complexa”, però que és avalada per tècnics i serveis jurídics municipals, a més de comptar amb l’aprovació d’Adif i la Generalitat, després que el PSC mostrés ahir dubtes sobre la legalitat del projecte i anunciés que demanarà que ho investigui la Sindicatura de Comptes.Els Docs i La Meta són de titularitat privada i passaran a ser públics traslladant els aprofitaments urbanístics dels seus propietaris a un solar residencial a Copa d’Or. Aleshores, la Generalitat podrà fer l’estació, que costarà 15 milions i es preveu inaugurar a començaments del 2024.El cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va criticar que “fa un any que esperem que la Paeria respongui a les al·legacions presentades, la qual cosa dinamita els calendaris del Govern”.

Al seu torn, va qüestionar la “legalitat” de l’operació per part de Paeria i Govern, ja que “s’ha licitat un concurs públic sobre el disseny de la nova estació sense que s’hagi portat a terme l’habilitació urbanística, amb la qual cosa s’ha vulnerat els drets dels propietaris, amb els quals encara no s’ha arribat a un acord”. Per això, va anunciar que portaran el cas a la Sindicatura de Comptes. Larrosa va indicar que han fet una enquesta a veïns i comerços de la zona i la majoria demanen un procés participatiu i prefereixen que l’estació s’ubiqui sota del pont de Príncep de Viana, com es preveia inicialment.Postius va respondre que l’operació “s’està desenvolupant segons els paràmetres i calendari previstos”, que fan falta una sèrie d’informes vinculants per resoldre les al·legacions i que esperen rebre el d’Adif.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde va recordar que la nova estació d’autobusos i la inversió del Govern serviran per recuperar els Docs i també impulsarà la dinamització de tota la rambla Ferran.

tracking