SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

El govern municipal de Lleida obté prou suport per al pla del càmping a les Basses

ERC i Junts van comptar ahir amb el vot a favor en comissió del PP, edils no adscrits i l'abstenció del PSC || L'àrea d'acampada ocuparà un màxim del 30% del parc i la resta serà per a ús públic

Imatge d'arxiu de les Basses d'Alpicat.

Imatge d'arxiu de les Basses d'Alpicat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar ahir amb una còmoda majoria el pla urbanístic per definir els usos de les Basses d’Alpicat, que preveu un càmping amb diversos equipaments, una zona per a concerts i esdeveniments i reforestar el parc, entre altres actuacions. L’expedient va rebre els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts, el PP i els regidors no adscrits, mentre que el Comú, exsoci de govern, hi va votar en contra i el PSC es va abstenir. No obstant, fonts del grup socialista van precisar que no descarten votar a favor el pla en el ple de la setmana vinent.

D’aquesta manera, tret d’una sorpresa a darrera hora, el projecte comptarà amb una àmplia majoria i es podrà aprovar després que en el ple d’octubre es retirés de l’ordre del dia al no tenir garantit el suport per a això, per donar més temps als grups per estudiar-lo i presentar propostes. El pla d’usos preveu que el càmping, que tindrà 323 unitats d’acampada, ocupi un màxim de 64.683,76 metres quadrats, la qual cosa suposa el 29,96 per cent dels 215.888,83 que tenen les Basses. Uns 94.788 m2 més serien per a l’àrea destinada a usos públics i zones verdes, 15.068,95 m2 per a aparcaments i 19.575,99 m2 per a la zona esportiva.

Una de les actuacions més destacades que preveu la Paeria és reforestar el recinte, tant la part d’ús públic com la del càmping, i per a això compta amb poder obtenir una partida dels fons europeus Next Generation. Es plantarien arbres, arbustos i la zona de pícnic i barbacoes es condicionaria a la semblança d’un prat. Paral·lelament, la Paeria preveu dos espais per a aparcaments.

Un serà al costat de la carretera d’Osca, mentre que el segon, molt més gran, s’habilitarà a l’entorn de la zona esportiva. També es milloraran els accessos al complex i es farà un carril bici que connecti les Basses amb el centre de la ciutat.

Reglament del servei d’aigua La comissió d’Urbanisme també va aprovar ahir inicialment el nou reglament del servei de subministrament d’aigua amb els vots a favor del govern i l’abstenció de la resta de grups. Preveu avançar en la digitalització del servei i actualitzar protocols d’actuació davant de casos d’impagament.

Les Basses estan molt degradades i un exemple és aquest edifici de serveis que porta anys tapiat.

Les Basses estan molt degradades i un exemple és aquest edifici de serveis que porta anys tapiat.MAGDALENA ALTISENT

tracking