SEGRE

ESNOTICIA

Famílies no porten els seus fills al col·legi per no contagiar-se per Nadal

Un nen rep la vacuna contra la Covid al CAP de Tremp.

Un nen rep la vacuna contra la Covid al CAP de Tremp.DEPARTAMENT DE SALUD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Algunes famílies tant de Lleida com de la resta de Catalunya han decidit no portar aquesta setmana els seus fills a l’escola o a l’institut per evitar que s’encomanin abans de les festes de Nadal. Algunes ho han comunicat personalment als centres, segons van confirmar diversos directors de Lleida. El que sí que està clar és que els contagis a l’entorn escolar tendeixen a l’alça, igual que fora dels centres, i a Lleida els alumnes confinats van superar el rècord registrat divendres de 3.630, amb un total de 4.050, amb 420 més, d’acord amb l’informe diari d’Educació, unes xifres mai registrades en tota la pandèmia.

A Catalunya hi havia un total de 60.125 alumnes confinats. En aquesta línia, el sindicat de docents USTEC va exigir ahir al departament d’Educació el tancament “urgent i sense dilació, abans de les vacances de Nadal”, d’aquells centres educatius “on la incidència de la Covid és greu”. El sindicat, majoritari entre els docents, ha exigit el tancament “atès l’increment exagerat de casos positius, tant entre l’alumnat com entre el personal dels centres i el risc que aquesta situació comporta”.

Tanmateix, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar que “les escoles i universitats han de mantenir les classes” i “és l’últim que s’ha de tocar en les restriccions”. Fonts d’Educació van explicar que el calendari escolar es mantindrà, per la qual cosa l’últim dia de classe serà demà i el primer del segon trimestre el dia 10 de gener.Així mateix, un total de 40.919 nens de 5 a 11 anys de Catalunya han rebut la primera dosi de la vacuna, el 7,5%, mentre que a Lleida s’han vacunat 2.195 nens, el 6,3%.

tracking