SEGRE

Lleida té el doble d'ingressats a les UCI per la covid que fa una setmana

Salut notifica de cop 15 defuncions a la província, sis de les quals en un sol dia

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.

La façana principal de l'hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hospitals de Lleida tenen 21 malalts crítics ingressats a les UCI per la covid-19, el doble que fa una setmana, segons les dades publicades per Salut aquest dimarts. El total de persones hospitalitzades, amb dades recollides fins ahir, és de 96 a tota la província, tres menys que els declarats el dia anterior. D'altra banda, Salut ha notificat aquest dimarts de cop 15 defuncions pel coronavirus a Lleida –14 al pla i una al Pirineu–. Sis d'aquesta quinzena de defuncions corresponen al dia 16 de desembre i dos, al dia 17. En total, la província acumula ara 897 morts confirmades per covid des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa als nous contagis diagnosticats, l'actualització diària de dades continua creixent i aquest dimarts Salut declara 369 casos nous a les comarques de Ponent i 103 casos a les comarques de muntanya, amb el que tota la província supera ja els 68.018 contagis diagnosticats des de l'inici d'aquesta crisi sanitària (68.018, concretament).

Els indicadors epidèmics experimenten una lleu baixada, tot i que continuen en índexs molt elevats. Així, la velocitat de propagació del virus (Rt) baixa 7 centèsimes al pla, fins a l'1,37; i 9 centèsimes al Pirineu, fins a l'1,44. El risc de rebrot (EPG) se situa en els 1.208 punts a Ponent, 8 menys que el dia anterior; i en els 1.329 punts a la muntanya, 23 punts menys.

En el conjunt de Catalunya hi ha 1.313 persones hospitalitzades, 33 més que ahir, i el nombre d'UCI ja arriba a 340, trenta més que fa 24 hores i superant el registre de fa un any. A més, el Govern ha notificat aquest dimarts 38 noves defuncions i el total de morts ascendeix a 24.374.

L'Rt és de l'1,70 de mitjana a Catalunya, 3 centèsimes menys, tot i que el risc de rebrot puja 71 punts, fins els 1.179.

tracking