SEGRE

UNIVERSITAT ECONOMIA

La UdL demana a la UE 1,5 M€ per rehabilitar el Rectorat

L'exsecretari de la Paeria és el seu nou síndic de greuges

Jesús Gutiérrez, nou síndic.

Jesús Gutiérrez, nou síndic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) ha demanat a la Unió Europea una ajuda d’1,5 milions d’euros dels fons Next Generation per rehabilitar l’edifici del Rectorat. Així ho va explicar ahir el rector, Jaume Puy, durant la celebració del claustre per debatre la gestió de l’equip de govern, que va ser ratificada amb 61 vots a favor, 8 en contra i 15 en blanc. En aquest sentit, Puy va augurar que el 2022 serà un any “més tranquil pressupostàriament” per a la UdL, un fet que atribueix a la possible millora de l’aportació de la Generaltiat al sistema universitari català, que seria d’uns 40 milions d’euros, a més de la possibilitat de percebre fons europeus.

“Podem ser moderadament optimistes pel que fa a un exercici més tranquil des del punt de vista pressupostari” però va recalcar que “haurem d’esforçar-nos per resoldre les necessitats de la universitat”. Malgrat això, Puy va lamentar que la solució dels problemes financers de les universitats catalanes i de la UdL “no hagi avançat com ens hauria agradat durant aquest any”, ja que malgrat l’anunci de la Generalitat que transferirà de forma extraordinària 1,45 milions d’euros a la UdL “no arriben als 2,2 que van suposar els fons Covid del 2020”, va dir el rector. D’altra banda, el claustre va aprovar el nomenament de Jesús M.

Gutiérrez com a nou síndic de greuges de la UdL. Gutiérrez va ser secretari general de la Paeria entre 2003 i 2020 i va ser proposat pels representants de l’alumnat. D’aquesta manera, Gutiérrez substituirà en aquest lloc Joan Betriu.

tracking