SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Pueyo convoca per dilluns vinent la qüestió de confiança

Un moment d'un ple de la Paeria.

Un moment d'un ple de la Paeria.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha convocat per dilluns vinent dia 27 la qüestió de confiança a què se sotmetrà al no haver aconseguit aprovar el pressupost del 2022. Es debatrà dins del ple ordinari després que els intents del govern per arribar a un acord amb algun grup de l’oposició que li permetés aprovar els comptes sense que sigui necessària aquesta qüestió de confiança hagin estat en va. El govern d’ERC i Junts no va poder aprovar el pressupost en el ple del passat dia 10 a causa que el Comú, el seu exsoci i amb el qual havien firmat un acord, anunciés a última hora la seua abstenció, la qual cosa va provocar que la votació no prosperés gràcies als 13 vots en contra de PSC, PP i els quatre regidors no adscrits davant dels 12 a favor de l’equip de govern.

Llavors, Pueyo va anunciar que se sotmetria a una qüestió de confiança i va dir que la convocaria per després de Reis. En cas de superar-la, comportaria l’aprovació automàtica dels comptes. Si la perd, l’oposició tindria un mes de termini per a una moció de censura, que si no es presenta o si no tira endavant comportaria l’aprovació del pressupost i la ratificació automàtica de Pueyo

Les diferències sobre el projecte van provocar la ruptura de les negociacions amb el PSC

En aquest sentit, aquest diari ha pogut saber que feia dies que el govern municipal negociava amb el PSC perquè s’abstingués en els comptes, però els socialistes van posar com a condició sine qua non deixar en suspens el projecte de l’alberg a Pardinyes, la qual cosa ERC va rebutjar al considerar-ho una línia roja del seu programa.Malgrat aquestes diferències, a priori insalvables, amb els socialistes i de la negativa de grups com el PP o la majoria dels edils no adscrits a pactar, Pueyo va assegurar ahir que la seua voluntat és “intentar negociar per arribar a un acord” fins al dia del ple.

En principi, tot apunta que perdrà la qüestió de confiança però que tampoc no hi haurà censura, per la qual cosa serà ratificat i el pressupost aprovat. A l’avançar la qüestió de confiança, els comptes podran entrar en vigor abans.

tracking