SEGRE

PAERIA POLÍTICA

El PSC demanarà a Pueyo que marxi si no supera la qüestió de confiança

Aquest afirma que l'important no és això, sinó “aprovar el pressupost” i que negociaran “fins al final” || Larrosa vol que se suspengui el projecte de l'alberg

Fèlix Larrosa, a la seu del PSC amb els edils del seu grup.

Fèlix Larrosa, a la seu del PSC amb els edils del seu grup.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de l’oposició de la Paeria i líder del grup municipal del PSC, Fèlix Larrosa, va dir ahir que si l’alcalde, Miquel Pueyo, no supera la qüestió de confiança de dilluns vinent “tant ell com ERC hauran de reflexionar sobre si pot seguir al capdavant d’aquest govern, per dignitat hauria de marxar”. Ho va afirmar després que les negociacions perquè els socialistes recolzessin o s’abstinguessin per facilitar l’aprovació del pressupost del 2022 no prosperessin per les posicions enfrontades sobre l’alberg per a temporers i persones sense llar a Pardinyes. I és que el PSC va demanar al govern d’ERC i Junts replantejar el projecte i buscar altres alternatives, proposta que el govern va rebutjar al considerar-la una línia roja del seu programa.

“Estem disposats a negociar fins al final, però no s’entén la postura del govern”, va dir Larrosa, que va recordar que, “en altres administracions, quan es perd una qüestió de confiança automàticament se cessa del càrrec el màxim responsable, que en aquest cas és Pueyo”. D’aquesta manera, cada vegada és més improbable que l’alcalde superi la qüestió de confiança o pugui aprovar el pressupost a última hora, ja que la negativa a buscar una alternativa a l’alberg de Pardinyes impossibilita qualsevol possible acord amb el PSC. Al seu torn, el PP i la majoria de regidors no adscrits s’han negat a negociar amb el govern i els populars també demanaran el cessament de Pueyo si no supera la qüestió de confiança.

Per la seua part, l’alcalde va dir ahir que “l’important no és la qüestió de confiança, sinó la tramitació del pressupost. Continuarem parlant amb els grups fins al dia 27, no podem deixar passar ni un dia més la ciutat sense pressupost”. Va afegir que correran “els riscos i accions necessàries per aprovar els comptes, buscarem el diàleg i la negociació fins al final”. Val a recordar que, en el cas que Pueyo no superi la qüestió de confiança, s’obrirà el termini d’un mes perquè l’oposició presenti una moció de censura. No obstant, si supera la confiança i no hi ha censura o aquesta no prospera, els comptes quedaran aprovats automàticament i Pueyo quedarà ratificat en el càrrec.

D’altra banda, Larrosa va detallar les condicions que havien proposat per recolzar els comptes, entre les quals hi havia augmentar la inversió en neteja, control de plagues i il·luminació i dotar de més agents la Guàrdia Urbana. Sobre l’alberg, Larrosa va recordar que el procés ara mateix “està judicialitzat i nosaltres hem proposat mesures alternatives”.

D’una banda, van plantejar instal·lar mòduls al costat de les instal·lacions agràries per als temporers, promoure la cessió de pisos de forma temporal a persones vulnerables, incrementar el parc d’habitatges i habilitar el convent de les Josefines per a les persones sense llar. “Hi ha diners per a això, però no hi ha voluntat per buscar un acord”, va concloure Larrosa.

tracking