SEGRE

FORMACIÓ EMPRESES

Ilerna Online compra tres centres de FP presencial a Madrid i Andalusia

L'operació inclou construir a Còrdova l'acadèmia més gran d'Espanya || Integra el grup Albor en el seu pla de combinar aquest ensenyament amb la telemàtica

Imatge d’arxiu del centre de formació que Ilerna té al carrer la Palma, al Centre Històric.

Imatge d’arxiu del centre de formació que Ilerna té al carrer la Palma, al Centre Històric.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ilerna Online, el centre amb seu a Lleida que és líder de Formació Professional a l’Estat, ha comprat els centres de formació presencial del grup Albor a Còrdova, Jerez i Madrid. D’aquesta forma, reforça tant la seua expansió a Espanya com la seua branca d’ensenyament presencial, per al qual fins ara comptava amb el centre de Lleida ubicat al carrer La Palma i uns altres dos a Madrid i Sevilla. El seu CEO, Jordi Giné, va afirmar que aquesta compra “suposa un gran impuls a la nostra estratègia de combinació de FP online i presencial”.

Al marge d’integrar les tres seus actuals d’Albor, que compta amb uns 1.800 alumnes, Ilerna assumeix el desenvolupament d’un projecte de centre de Formació Profesional integral a Còrdova, que tindrà una superfície de 44.000 metres quadrats, dels quals ja s’han executat els primers 4.500. Està previst que aquest complex estarà llest el curs 2023-24 i, entre altres serveis, i preveu inclou un aulari d’uns 12.000 metres quadrats, una residència per a estudiants i una zona esportiva i de formació en emergències i protecció civil per a la capacitació per als futurs membres dels cossos de seguretat i extinció d’incendis. Giné va destacar que serà “el centre de Formació Professional més gran d’Espanya” i va assenyalar que “ens posarà al mapa europeu de la Formació Professional”.

Així mateix, va indicar que el seu grup aposta per “una formació eminentment pràctica per facilitar l’accés al mercat laboral del nostre alumnat”. Ilerna Online té ara 30.000 alumnes, dels quals 1.105 són de Lleida, i uns 220 empleats. D’altra banda, Giné va informar que han presentat un recurs contenciós administratiu contra l’ordre de la conselleria d’Educació que obliga els centres de FP online amb seu a Catalunya a fer també a Catalunya els exàmens i activitats presencials, impedint així fer-los fora de la comunitat.

Precisament, aquest fet l’ha portat a reforçar els seus centres a Sevilla i Madrid en lloc de continuar potenciant el de Lleida, on de moment ha frenat la previsió de contractar 22 persones més l’any vinent.

tracking