SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Quina és la principal causa de les multes a patinets elèctrics a Lleida?

El Civicar imposa prop de 400 sancions i augmenten les denúncies per alcohol i drogues al volant || Requisa més de 3,5 quilos de drogues aquest any a Lleida

L’alcalde, Miquel Pueyo, va visitar la comissaria el dia 24.

L’alcalde, Miquel Pueyo, va visitar la comissaria el dia 24.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana de Lleida ha imposat més de sis-centes denúncies a usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics, en els onze primers mesos de l’any. Els principals motius d’infracció són circular sense casc (313 denúncies), així com circular per la vorera, per zones de vianants o per llocs prohibits (135 multes). Quant als accidents de trànsit en general, les dades fins al novembre del 2021 són similars als que es van registrar el 2019, malgrat la irrupció dels patinets elèctrics.

Així mateix, l’ajuntament va destacar la posada en marxa del Civicar com a mecanisme per prevenir l’incivisme al volant. Des que va començar a circular, ha posat prop de 400 sancions per abusar de les dobles files i per aparcaments en zones prohibides. D’altra banda, s’han incrementat els controls d’alcoholèmia i drogues i s’han denunciat 476 persones per alcoholèmia penal, un 21% més, i 126 per consum de drogues, la qual cosa implica un increment del 17%.La Urbana ha incrementat la seua activitat un 31 per cent i ha arribat a prop de les 100.000 intervencions.

La sala de comandament ha rebut, entre els mesos de gener i novembre, 36.000 trucades i avisos. S’ha de destacar que en aquest període els agents han fet un total de 639 acompanyaments als Bombers, la qual cosa representa un increment del 61%, especialment en incendis intencionats de contenidors. Així mateix, s’han imposat més de 1.000 denúncies per incomplir l’ordenança de civisme.

Pel que fa al consum de drogues, s’han imposat prop de 700 denúncies i s’han decomissat més de 3,5 quilos de substàncies estupefaents. Per la seua banda, s’han fet 432 actuacions sobre ocupacions d’immobles i les detencions per diferents delictes han augmentat un 18%, entre els quals hi ha 38 autors de robatoris amb violència. Entre el gener i el novembre, els agents de la Urbana han fet més de 1.600 auxilis al ciutadà, com el rescat d’una dona amb discapacitat d’un incendi en un pis o l’auxili a un nadó indisposat en un establiment.

tracking