SEGRE

El govern de la Paeria de Lleida dubta que hi hagi una alternativa real

Toni Postius (JxCat) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), se saluden abans de l’inici del ple.

Toni Postius (JxCat) i l’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), se saluden abans de l’inici del ple.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer tinent d’alcalde i líder de Junts a la Paeria, Toni Postius, va posar en dubte ahir que tota l’oposició s’uneixi per desbancar el govern, alhora que va tornar a donar tot el seu suport a l’alcalde Pueyo i als seus socis de govern d’ERC. “Veig bastant difícil que es gestioni una majoria alternativa pels grups que hi ha a l’oposició i, si pel que sigui arribés a produir-se, seria com un govern Frankenstein, com va dir l’alcalde dilluns”. És per això que Postius va manifestar que des del govern “estem tranquils en aquest aspecte”, ja que “perquè prosperi una moció de censura en un ajuntament es necessita la majoria absoluta del ple, que són catorze vots i seria tota l’oposició”.

Sobre com s’ha arribat a aquesta situació, el tinent d’alcalde va dir que “ahir no va passar res que no estigués previst, però malgrat tot es va decidir seguir endavant per tenir el pressupost al més aviat possible”. Sobre si Pueyo hauria de fer un pas al costat, Postius li va mostrar el seu suport i va recalcar que “la confiança estava vinculada al pressupost, no a una qüestió política”. No obstant, va reconèixer que “la situació no és agradable, però qui hi surt perdent és la ciutadania, i si la moció de censura no prospera el govern en sortirà reforçat”.

Per la seua part, l’alcalde Pueyo no va voler fer ahir cap declaració assenyalant que ja va dir tot el que havia de dir al ple de dilluns.

tracking