SEGRE

LLEIDA

L'explosió de contagis continua i Salut en notifica 1.100 més a Lleida

Catorze morts més en els últims dies, dos dels quals d'entre 60 i 69 anys || Els CAP catalans van atendre 60.000 visites per Covid dilluns i els del pla, unes 3.500

Imatge d’ahir del punt de vacunació de Lleida ciutat.

Imatge d’ahir del punt de vacunació de Lleida ciutat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’explosió de contagis de coronavirus continua a l’alça i ahir la conselleria de Salut va confirmar 1.112 casos més a Lleida, que corresponen als últims dies. Només dilluns se’n van detectar 611 a la regió sanitària del pla, la xifra més alta des que va començar la pandèmia. No obstant, encara són dades incompletes i es podrien incorporar més positius en els pròxims dies.

Així mateix, la conselleria va notificar catorze víctimes mortals més al pla en els últims dies, que eleven el total de defuncions a tota la demarcació a 914. Entre el dia 20 i dilluns van perdre la vida dos persones d’entre 60 i 69 anys, segons l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Els hospitals de Lleida compten amb 106 persones ingressades per coronavirus (3 més), de les quals 23 són a l’UCI (una més).

Per la seua part, l’Espitau de Vielha ha reobert la planta Covid per l’ingrés d’una tercera persona a causa del virus. El Conselh Generau va confirmar 70 contagis més a Aran. A Catalunya hi ha 404 hospitalitzats a les unitats de crítics (5 més).

Per la seua part, els CAP catalans van registrar 60.000 visites per Covid dilluns, un 25 per cent més que al pic de la cinquena onada. Els centres de la regió sanitària de Lleida van atendre 3.466 visites, el cinquè registre més elevat i que només superen quatre dies del juliol del 2020, en ple rebrot al Segrià. Salut va demanar dilluns que les persones que donessin positiu en un test d’antígens d’automostra no vagin al CAP a repetir la prova (vegeu SEGRE d’ahir).

D’altra banda, municipis limítrofs amb les ciutats amb toc de queda (que són Lleida, Tàrrega, Balaguer, Mollerussa i la Seu) van assegurar que no esperen que hi hagi botellons de veïns d’aquestes localitats per la nit de Cap d’Any i van assenyalar que el fred podria dissuadir-los. En algunes poblacions com Alpicat, fonts municipals van manifestar una “certa preocupació”, encara que van assenyalar que és “una incògnita”, i Vilagrassa confia que “els Mossos reaccionaran ràpidament si es dona el cas”. El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes preveuen debatre avui escurçar les quarantenes de deu a cinc dies davant de l’onada de contagis per la variant òmicron.

Madrid va defensar ahir que seria “raonable” avançar en aquesta direcció, Andalusia també va obrir la porta a la mesura i Castella i Lleó va defensar valorar-la en el marc del Consell Interterritorial de Salut, que es reunirà avui.  Per la seua part, fonts del ministeri de Sanitat van explicar que la mesura s’abordarà a la trobada d’avui si els consellers del ram traslladen la proposta, encara que van remarcar que la qüestió no està a l’ordre del dia. Si s’aprova aquesta proposta, suposaria fer un pas més en la direcció que la Comissió de Salut Pública va prendre la setmana passada amb l’eliminació de les quarantenes per als contactes estrets dels infectats per la variant òmicron que estiguin vacunats amb les dos dosis.Per la seua banda, els Estats Units van anunciar ahir la reducció de deu a cinc els dies d’aïllament necessaris per als infectats que siguin asimptomàtics.

Grècia també ha adoptat aquesta mesura, en vista de l’explosió de casos d’òmicron que amenacen de paralitzar el funcionament del país. Itàlia estudia implantar la reducció d’aïllaments.

Detecten contagis amb delta i òmicron alhora

Espanya ha constatat els primers casos de contagis amb les variants delta i òmicron alhora. Segons va avançar ahir El Periódico, aquesta situació s’ha donat especialment a les províncies del nord de l’Estat. Això ja va passar amb les soques gamma i delta.

Aposta per reobrir les universitats el dia 10

La Generalitat aposta per reobrir “amb normalitat” les universitats el 10 de gener després de les vacances. El 17 de gener es farà una reunió de seguiment per veure quina és l’evolució de la pandèmia i prendre les mesures necessàries.

Trilla veu viables les cavalcades dels Reis

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va explicar ahir que les cavalcades de Reis s’han de poder fer amb certa normalitat mentre es mantinguin una sèrie de mesures preventives. Va demanar a la població que no s’amuntegui, que porti la mascareta i que no socialitzi excessivament. “Si no canvia dràsticament la situació, es poden portar a terme”, va assegurar a Catalunya Ràdio. Va apuntar que es pot mantenir el dia 10 per a la tornada a l’escola i va admetre que seria una bona mesura fer tests d’antígens el primer dia.

Aïllada una planta de la residència de Tremp per un treballador infectat

Els usuaris d’una de les plantes de la residència Fiella de Tremp estan aïllats després que un treballador d’aquest geriàtric hagi donat positiu en coronavirus. Així ho van assegurar ahir fonts pròximes, que van afegir que s’han fet tests a les persones grans i tots han donat negatiu. En aquesta residència es va registrar a finals de l’any passat un brot de Covid en el qual van morir 61 usuaris. El centre va ser intervingut per la Generalitat i està en mans de Sant Joan de Déu. La Fiscalia de Lleida, per la seua part, va obrir d’ofici diligències d’investigació penal per 61 presumptes delictes d’homicidi per imprudència.

tracking