SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

Eurofund assegura que el projecte de Torre Salses segueix endavant tot i el veto municipal

La promotora del parc comercial lamenta la falta de diàleg del govern i recorda que va oferir pagar tot el cost de l'accés || Veu il·legal la decisió de declarar caducada la cessió de terrenys per al vial

Pueyo va explicar ahir la decisió de l’equip de govern al costat de Postius i Freixanet.

Pueyo va explicar ahir la decisió de l’equip de govern al costat de Postius i Freixanet.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El projecte de parc comercial i de lleure que promouen les societats Eurofund i Frey segueix endavant malgrat les últimes decisions de l’ajuntament de Lleida i en cap moment els promotors han pensat a abandonar una iniciativa en què creuen fermament.” Aquest és l’inici de la resposta que va donar la promotora del parc comercial de Torre Salses, Eurofund Parc Lleida, a la decisió presa ahir per la junta de govern local de declarar caducats els expedients de cessions anticipades de terrenys i de la seua ocupació directa per construir el vial d’accés a través de l’avinguda Víctor Torres que, tal com va publicar aquest diari, a la pràctica suposa la paralització del projecte, ja que està supeditat a l’execució d’aquesta obra.

Eurofund, després de deixar clar que no té cap intenció d’abandonar aquest projecte, va lamentar “que des del govern municipal no hi hagi hagut diàleg”, malgrat haver-ho sol·licitat, i que “de forma unilateral i en aquest període nadalenc i de l’actual moment de la política municipal [en una al·lusió implícita al fet que l’alcalde Miquel Pueyo perdés la qüestió de confiança] s’hagin pres decisions sense comunicació prèvia als afectats”.

També subratlla que el desdoblament i ampliació del vial Víctor Torres “està aprovada i acordat el finançament des del 2019”, i recorda que va oferir a la Paeria assumir tot el cost de la construcció perquè no costés ni un euro a les arques públiques, la qual cosa l’actual govern va rebutjar.El comunicat indica que, per als promotors, la decisió de declarar caducada la cessió anticipada de terrenys és “il·legal”. Així mateix, afegeix que aquest vial està previst al Pla General i ha estat avalat pel Suprem, per la qual cosa “l’obligació de l’ajuntament d’executar-lo continua existint i, per tant, ha de reiniciar de manera immediata aquests expedients”. Després d’assenyalar que aquest vial també beneficiaria la Bordeta i els Magraners, acaba concloent que “malgrat la falta de diàleg i entossudiment municipal, Eurofund Parc Lleida reitera que el projecte del parc comercial i de lleure a Torre Salses continua molt viu”.

El govern destaca que ha complert el marc legal en tots els tràmits

El govern ha complert sempre el marc legal en la tramitació del projecte i si el frena és perquè té els informes jurídics i econòmics per fer-ho. Aquest va ser el principal argument de l’alcalde, Miquel Pueyo, per defensar aquesta decisió. Pueyo va afirmar que aposten per un model comercial de proximitat i que “opcions com Torre Salses no són al nostre full de ruta”. 

Però va subratllar que “el govern compleix el que diu la llei” i que un informe del vicesecretari general indica que cal declarar caducats aquests expedients, i un altre del coordinador general, que la Paeria no pot assumir el cost de 2,1 milions del vial i 2,6 més en què calcula el cost de les expropiacions que se’n deriven d’aquí a quatre anys. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va afirmar que l’article 14 d’aquest pla parcial condiciona sine qua non els usos comercials a la construcció de l’accés, per la qual cosa el parc comercial és inviable sense ell. Va indicar que els sis convenis de cessió anticipada de terrenys es van aprovar per l’anterior govern just abans de les eleccions municipals i que no podien tramitar-se fins a estar aprovats els projectes d’urbanització i reparcel·lació, l’últim dels quals va ser validat ahir, i ara han caducat, segons l’informe del vicesecretari.

També va dir que l’oferta d’Eurofund d’assumir el 100% del cost no era un pagament directe, sinó comprant una finca municipal, i que continuarien pendents les expropiacions. Finalment, Pueyo va recordar que encara que el Comú va sortir del govern a l’entendre que no vetava aquest projecte, ara s’ha demostrat que “sempre hem remat en la mateixa direcció”.

tracking