SEGRE

LABORAL TRIBUNALS

La justícia anul·la una sanció per fer vaga

El jutjat social dona la raó a una empleada de la firma del servei de teleassistència municipal, que va ser suspesa de sou i feina durant 29 dies per una aturada el 2018

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat social de Lleida ha donat la raó a una treballadora de l’empresa Tunstall Televida, que té la concessió del servei de teleassistència de la Paeria, que va denunciar l’empresa per haver-la suspès de feina i sou durant 29 dies com a sanció per haver participat en una vaga l’any 2018. La treballadora és delegada sindical de Comissions Obreres (CCOO) i va participar en la vaga indefinida que el sindicat va convocar el 2018 per denunciar “la falta de personal, els baixos salaris i les jornades laborals interminables”. A la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, a banda de donar la raó a la treballadora, a qui no s’hauria d’haver suspès de sou i feina per haver participat en una vaga, ja que és un dret constitucional, deixa l’empresa sense la possibilitat de recórrer la resolució, atès que “no hi cap recurs de suplicació” ja que aquest només està contemplat per “als supòsits de sanció per falta molt greu apreciats judicialment”.

Des de Comissions Obreres van celebrar que el jutjat hagi donat a la raó la treballadora “després de gairebé quatre anys de lluita i sense la possibilitat que l’empresa pugui recórrer la sentència”. Al seu torn, van criticar que “cap dels governs [de la Paeria] no van saber estar a l’altura davant d’una injustícia tan gran com és acusar una persona sense cap prova que ho justifiqui”. El sindicat va recalcar que “encara esperem que un representant del govern municipal es disculpi amb la treballadora i rectifiqui el seu error colossal, ja que hi ha danys irreversibles”.

Al seu torn, van acusar la Paeria d’haver estat la responsable de la vaga a l’empresa i de tot el procés judicial “per fer plecs de condicions que no garanteixen la qualitat del servei ni atenen les necessitats d’aquest col·lectiu”.

tracking