SEGRE

Confirmen que els estudiants tornaran a classe el dia 10 de forma presencial

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

Imatge d'arxiu d'una aula buida.Lleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern  espanyol ha anunciat aquest dimarts un acord per "unanimitat" amb les comunitats autònomes perquè la 'tornada a l’escola' després de les vacances de Nadal es produeixi en les dates previstes, per al 10 de gener, i que sigui totalment presencial. Així ho ha confirmat la ministra de sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior a la reunió conjunta mantinguda amb els ministres d’Educació, Pilar Alegría, i Universitats, Joan Subirats, en la qual s’ha abordat la represa de les classes en el segon trimestre d’aquest curs 2021-2022 amb els consellers de matèria educativa i universitària de les autonomies. Darias ha subratllat la importància d’aquesta trobada, en el qual l’objectiu era "acordar entre tots una decisió de país".

"Té a veure amb la presencialitat de tot el nostre alumnat a partir del proper 10 de gener a tot el territori nacional", ha assenyalat. Segons ha recalcat, hi ha hagut "unanimitat" entre les regions i el Govern estatal per acordar la tornada a les aules de manera presencial i en les dates previstes.

Durant les últimes setmanes, després de l’increment de contagis per la variant Ómicron, es va entreveure la possibilitat que la tornada a les aules es retardés i que l’activitat docent es reiniciés de forma telemàtica o semipresencial, però tant el Govern central, com les autonomies i la comunitat educativa en el seu conjunt demandaven la màxima normalitat en els centres educatius. Una cosa que finalment s’ha produït.

Segons ha afirmat la ministra de sanitat, es garantirà la ventilació creuada; l’ús de mascaretes; l’obertura de tots els centres educatius i la màxima presencialitat a partir del 10 de gener; s’intensificarà la comunicació i difusió a tota la comunitat educativa sobre les mesures de prevenció; es reforçarà la vacunació infantil; i es reforçarà el compliment de tots els protocols en els centres universitaris i residències.

tracking