SEGRE

PAERIA POLÍTICA

Larrosa prioritza canviar els comptes davant de la moció de censura contra l'alcalde Pueyo

Admet implícitament que no n'hi haurà al dir que no preveu “un escenari nou” abans de les eleccions || El PSC tracta amb les entitats al·legacions al pressupost

Imatge de la votació del pressupost en el ple en què va ser rebutjat, el 10 de desembre.

Imatge de la votació del pressupost en el ple en què va ser rebutjat, el 10 de desembre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de l’oposició i líder del grup del PSC, Fèlix Larrosa, va reconèixer ahir implícitament que el més previsible és que no hi hagi moció de censura contra l’alcalde, Miquel Pueyo, i va afirmar que la prioritat és aconseguir modificar el pressupost per a aquest any i encarar les pròximes eleccions municipals. “L’escenari que preveiem són les eleccions el 2023 i que la ciutadania decideixi si vol seguir com ara o amb un projecte amb il·lusió, sentit comú, aportant experiència, amb complicitat i escoltant la gent”, va manifestar. “Queda menys d’un any i mig per a les eleccions i no crec que sorgeixi cap escenari nou, ens hem compromès a parlar amb tothom, acabarem de fer-ho la setmana que ve i veurem què cal fer”, va indicar.Va precisar que encara no s’ha reunit amb el Comú, els dos edils del qual són decisius i no semblen disposats a recolzar una censura, però va destacar que el primordial no és aquesta qüestió, sinó com quedarà el pressupost de la Paeria per a aquest any, al qual estava vinculada la qüestió de confiança que va perdre el dia 27 passat l’alcalde, Miquel Pueyo.

“La moció de censura no és en si mateixa un objectiu, a més que pot presentar-se quan es vulgui, l’objectiu és que s’incorporin al pressupost totes les qüestions que calgui incorporar”, va manifestar.Larrosa va assenyalar que en les reunions que ha mantingut fins ara amb diferents entitats i organitzacions, aquestes li han transmès el seu “desencant a tots els nivells” amb l’acció “d’un govern sense rumb”. Precisament, en aquests partits també s’ha abordat la presentació d’al·legacions al pressupost que quedarà aprovat automàticament el proper dia 27 si no hi ha moció de censura. En principi, si hi ha al·legacions, s’haurien de sotmetre a la votació del ple i, molt probablement, n’hi haurà.

No obstant, la legislació vigent limita aquestes possibles al·legacions a uns supòsits molt concrets.Després que Pueyo perdés la moció de confiança, l’oposició té un mes per a una moció de censura. Si no la presenta o no prospera, Pueyo quedarà confirmat com a alcalde i el pressupost, aprovat.

tracking