SEGRE

LLEIDACATALUNYAESPANYAMÓN

Només tres dels 21 crítics per la Covid tenen més de 70 anys gràcies a la tercera dosi

Més del 83% ja la tenen a Lleida davant del 64% de 60 a 69 anys, que ocupen 14 llits a l'UCI || La província continua registrant rècord de contagis amb 1.500 de nous, però tan sols hi ha dos ingressats més

Un sanitari fa una PCR a persones als seus vehicles a Itàlia.

Un sanitari fa una PCR a persones als seus vehicles a Itàlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’efectivitat de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid és més que evident per evitar ingressar a l’UCI, ja que només tres dels 21 crítics (+1)que ahir hi havia a Lleida tenien més de 70 anys, ja que el 83% de la població d’aquesta edat ja compta amb la dosi de reforç, segons les dades del departament de Salut. Tanmateix, les persones de 60 a 69 anys eren els que més copaven els llits a l’UCI, amb 14, a causa que la cobertura de la tercera dosi en aquesta franja d’edat és del 64%. Aquesta tendència es repeteix a Catalunya, amb percentatges similars en la dosi de reforç, i dels 467 ingressats que hi havia a l’UCI (-1), 96 tenien més de 70 anys i 164, entre 60 i 69 anys.

Per aquesta raó les autoritats sanitàries insisteixen en la importància de rebre la tercera punxada –poden fer-ho tots els majors de 40 anys–, ja que al cap de sis mesos de la segona els anticossos disminueixen considerablement.Tot i així, els hospitals continuen “aguantant” malgrat la brutalitat de contagis de Covid per l’òmicron en aquesta setena onada a Lleida, la sisena a la resta del territori, i només hi havia dos ingressats més. A Ponent eren 81 (+1), encara que hi havia un menor de 0 a 9 anys i un altre de 10 a 19 anys en planta, i al Pirineu n’hi havia 18 (+1). A Catalunya, els hospitalitzats eren els 1.918 (+62).

Mentrestant, Salut va tornar a notificar un rècord de contagis diaris a la província, amb 1.532, dels quals 1.235 eren al pla i 297 a les comarques de muntanya. A Catalunya es van registrar 31.126 casos i 20 morts, però Salut creu que la setmana que ve es podria arribar al pic de contagis, ja que s’està frenant la detecció de nous casos. Tanmateix, l’investigador del Biocomsc de la UPC Daniel López Codina va assenyalar que “no ens atrevim a afirmar que el pic estigui a prop o lluny, ja que en països que van més avançats que nosaltres com Dinamarca o el Regne Unit continuen creixent, per la qual cosa cal tenir paciència i esperar-se per constatar-ho”.

De moment, les taxes epidemiològiques com el risc de rebrot o la velocitat de contagi amb prou feines han variat.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.

Sanitaris atenent malalts de Covid a l'hospital Arnau de Vilanova en una imatge d'arxiu.AJUNTAMENT DE LLEIDA

tracking