SEGRE

SUCCESSOS DROGUES

Sospiten que hi havia narcos esperant la macropartida de cocaina al polígon de Lleida

Hi va haver un dispositiu per evitar un assalt

Imatge dels 537 paquets de cocaïna trobats al cilindre.

Imatge dels 537 paquets de cocaïna trobats al cilindre.GUARDIA CIVIL/AGENCIA TRIBUTARIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil continua investigant qui hi ha darrere de la macropartida de 620 quilos de cocaïna trobada dimarts en un rotor que va arribar a Lleida procedent de Panamà, per la qual ha estat empresonat l’empresari lleidatà que va adquirir la peça. De moment és l’únic detingut però els investigadors creuen que hi ha més persones darrere de la mercaderia, la major trobada mai a Lleida, amb un valor al mercat il·lícit de 20 milions d’euros. Se sospita que hi havia narcotraficants fent un seguiment de la mercaderia i l’estaven esperant, segons ha pogut saber aquest diari.

Pel que sembla, van observar diversos vehicles rondant per la zona del polígon El Segre on es va obrir el rotor. La Guàrdia Civil va demanar el suport dels Mossos d’Esquadra perquè asseguressin el perímetre davant de les elevades sospites que l’interior de la peça contenia droga. Es tracta de cocaïna de gran puresa.

El jutjat d’instrucció número 3 de Lleida va decretar divendres l’ingrés preventiu a la presó sense fiança de l’empresari lleidatà de 48 anys J.L.R.P. (vegeu SEGRE d’ahir). L’empresonat va reiterar, com ja va dir davant de la Guàrdia Civil, que va comprar el rotor de 12 tones en el qual estava oculta la cocaïna però no sabia res de la droga, i va afirmar que no té cap relació amb xarxes que es dediquen al tràfic d’estupefaents.

L’empresari va comprar el rotor a Panamà i anava a vendre’l a l’Àfrica. “Ha estat víctima d’un engany”, va afirmar el seu advocat, Xavier Prats. A l’interior del cilindre de la peça es van localitzar 537 paquets de més d’un quilo cada un, embolicats en plàstics transparents, amb anagrames i dibuixos de diferents marques.

tracking