SEGRE

ESNOTICIA

El Govern central regularà el preu dels tests i compra pastilles antivirals

Sánchez diu que s'avalua si tractar la Covid com una gripalització i deixar de comptabilitzar contagis || Baixen els casos i s'estabilitzen els ingressats a Lleida

La ciutat xinesa d’Anyang fa proves a la població després de detectar més d’un centenar de casos.

La ciutat xinesa d’Anyang fa proves a la població després de detectar més d’un centenar de casos.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir que l’Executiu té previst controlar els preus dels tests d’antígens per detectar casos de Covid que es venen a les farmàcies. En una entrevista a la Cadena SER, va explicar que el seu equip es “ficarà amb el control dels preus” i que faran alguna cosa per regular-los, però sense donar-ne més detalls. El president també va avançar que al gener Espanya comprarà 344.000 dosis dels antivirals orals de Covid que està fabricant Pfizer i que, segons va destacar, “redueixen en un 88% la possibilitat d’hospitalització dels malalts vulnerables”.

D’altra banda, va assenyalar que estan avaluant si tractar la Covid com una endèmia o gripalització en lloc de pandèmia. És a dir, es deixaria de comptabilitzar cada contagi no es farien proves davant de qualsevol aparició de símptomes. “Hem de respondre amb nous instruments”, va dir Sánchez, entre els quals va esmentar l’autoprotecció amb la mascareta i cooperació institucional.

Al ser preguntat sobre quan s’assolirà el pic de l’actual onada, Sánchez va apuntar a les properes setmanes.De moment, ahir, la mitjana diària de contagis va baixar més d’un 4% per primera vegada tant a Lleida com a Catalunya després de més de dos mesos a l’alça, encara que falta per veure l’efecte del cap de setmana passat.El departament de Salut va notificar 12.858 nous casos, 823 al pla de Lleida i 134 al Pirineu, i dos defuncions, encara que cap a la província. Els hospitalitzats es van mantenir estables, amb 92 a Ponent, dels quals 22 eren a l’UCI (-3), encara que en planta hi havia un menor de 0 a 9 anys. Al Pirineu eren 18 els ingressats (-1) i a Catalunya, 2.232 (+114), però els crítics es van mantenir estables amb 500.Per la seua banda, la presidenta del comitè assessor del Govern, Magda Campins, va dir que les restriccions vigents a Catalunya “han vingut per quedar-se durant un temps” i que serà necessari mantenir-les “unes setmanes més”, fins que s’observi l’impacte en hospitalitzacions.

Així mateix, Espanya va registrar ahir 90.136 víctimes mortals per Covid des del març del 2020, després de sumar-ne 202. També va notificar 242.440 positius més.

Aïllament de 7 dies en personal de residències

La Generalitat ha reduït a set dies l’aïllament dels treballadors de residències contagiats, però que en les 72 hores prèvies a completar el setè dia no tinguin símptomes i comptin amb una PCR negativa, segons el nou protocol.

Regne Unit estudia que la quarantena sigui de 5 dies

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va dir ahir que el Govern “estudia els arguments científics” per reduir de set a cinc dies el període de quarantena per als casos que no tinguin símptomes.

Països Baixos reobre les escoles després d’un mes

Els col·legis de Primària i Secundària als Països Baixos van reobrir ahir les portes després de gairebé un mes tancats, cosa que constitueix l’única restricció aixecada d’entre les mesures del confinament que el Govern neerlandès va introduir a mitjans de desembre. Tot i així, la tornada a classes es produeix entre crítiques per mala ventilació de les aules.

tracking