SEGRE

LLEIDA

Els alumnes confinats es disparen un 45% a Lleida i falten docents

Cues davant de les farmàcies per al test que el Govern dona gratis a nens de Primària

Cua davant d'una farmàcia per fer test d'antígens a alumnes.

Cua davant d'una farmàcia per fer test d'antígens a alumnes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La incidència del coronavirus a les escoles és un reflex de la societat, de manera que els alumnes de Lleida confinats s’han disparat un 45,9% en un dia, a l’assolir ahir els 2.456, davant dels 1.812 del dia anterior. No obstant, no hi ha classes senceres tancades a Lleida (n’hi ha dos a tot Catalunya, i 46.205 estudiants aïllats). El protocol indica que només han de fer quarantena de 7 dies els nens no immunitzats si hi ha 5 positius a l’aula o són el 20% del total d’alumnes.

Ahir es van formar cues davant d’algunes farmàcies per fer el test d’antígens que la Generalitat recepta gratis als nens de Primària amb algun positiu a la seua classe, encara que només són recomanats, no obligatoris, de manera que podrien anar al col·legi sense fer-se la prova sempre que no tinguin símptomes. La Generalitat va reconèixer demores en la prescripció d’aquests test. Els professionals educatius confinats també augmenten a Lleida, de 342 a 380, al voltant del 5% del total de la plantilla docent.

En el conjunt de Catalunya són 7.183. Precisament per cobrir les baixes de docents per Covid, el departament d’Educació està nomenant substituts cada dia i ahir va obrir les borses per “reclutar” més personal davant de la xifra “històrica” de baixes per Covid, que Educació no concreta. Sí que detalla que a tot Catalunya des de divendres han efectuat 4.375 nomenaments, més de dos-cents a Lleida.

El sindicat USTEC-STEs assegura que dimecres no es van cobrir fins a un 30%. De fet, en algunes especialitats de Secundària postobligatòria, on ja era difícil trobar substituts abans de la pandèmia, la situació ara podria empitjorar, tal com indica el director de l’institut Caparrella, Emili Grau. “És un mal endèmic en algunes especialitats i Educació està fent un esforç, però si les baixes passen de l’1% al 5% la situació s’agreujarà”, va explicar.

Un altre director d’un centre de Secundària va apuntar que de moment només estan notant retards per poder cobrir algunes places. Patrícia Gomà, secretària general d’Educació, va admetre que “sempre hi ha especialitats de difícil cobertura i ara passa en un volum més elevat” i va dir que “pot ser que algunes persones nomenades no acceptin la plaça, però l’endemà surt de nou”.Així mateix, escoles concertades van alertar que els nomenaments a la pública per les baixes a causa de la Covid estan provocant que els seus substituts se’n vagin.

Atenció a pacients en comptes de burocràcia

El sindicat Metges de Catalunya insta el personal de l’Atenció Primària que prioritzi les consultes clíniques davant del que consideren una “allau de burocràcia” per l’augment de peticions de baixes laborals per Covid-19. Demanen als professionals que atenguin preferentment els pacients presencials o telemàtics citats i els malalts amb Covid.

Nou rècord diari de contagis al món

Les xarxes sanitàries de tot el món van confirmar ahir gairebé 3,4 milions de contagis en les últimes 24 hores, un nou rècord diari en un moment en què la variant òmicron ja és la dominant, segons les dades provisionals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Impedeixen veure el seu fill a un pare no vacunat

La Justícia del Canadà ha impedit temporalment a un pare no vacunat contra la Covid-19 veure el seu fill de dotze anys, en una sentència pionera. 

tracking