SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

El PSC insisteix en la censura però el Comú vol vetar Torre Salses i el PP, estar al govern

El grup municipal del PSC va ratificar ahir la intenció de presentar una moció de censura contra l’alcalde|

A la dreta, els edils del PSC, PP i part dels no adscrits al ple que va rebutjar el pressupost.

A la dreta, els edils del PSC, PP i part dels no adscrits al ple que va rebutjar el pressupost.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup municipal del PSC va ratificar ahir la intenció de presentar una moció de censura contra l’alcalde, el republicà Miquel Pueyo, abans del pròxim dia 27 amb Fèlix Larrosa com a candidat, encara que no sumi els catorze suports necessaris perquè aquesta prosperi. El portaveu socialista a la Paeria, Jaume Sellés, així ho va indicar després de reiterar la seua oferta el Comú per formar govern, grup que al seu torn li ha imposat condicions per pactar com paralitzar l’àrea comercial de Torre Salses, que precisament va ser promoguda pels anteriors executius socialistes. Per la seua banda, el portaveu del Comú, Sergi Talamonte, va deixar clar que no volen formar part d’un hipotètic govern en el qual hi hagi també el PP, el portaveu del qual, Xavi Palau, va insistir que vol governar i va instar els grups de l’oposició a “deixar de banda qüestions ideològiques i partidistes amb generositat” per aconseguir “un canvi real” a la Paeria.

Per tot plegat, sembla difícil que la moció de censura prosperi, ja que ha de ser firmada per catorze edils (la majoria absoluta del ple) i tota l’oposició la formen quinze (set el PSC, dos el PP, dos el Comú i quatre de no adscrits). Si al final no hi ha moció de censura o bé no tira endavant, Pueyo serà ratificat i el pressupost del 2022, el rebuig del qual va provocar que l’alcalde presentés la qüestió de confiança que va perdre, quedarà aprovat.En tot cas, ahir Sellés va dir que són “optimistes”. Va remarcar que “el PSC no es quedarà aturat davant d’un escenari que deliberadament ha buscat el govern municipal per no negociar uns pressupostos quan no té el suport per tirar-los endavant”, i va considerar que Pueyo està conduint la ciutat “al desastre”.Per la seua banda, el Comú veu “positiu que els socialistes obrin a escenaris d’acord” amb la seua formació, però els va demanar “concretar quines polítiques volen desenvolupar en temes en què hem tingut posicions molt allunyades”, com per exemple apostar per més conversions en zona de vianants de carrers, un equipament d’atenció a temporers i persones sense llar de Pardinyes de seixanta places complementat amb altres i la penalització fiscal a propietaris de pisos buits i als valors cadastrals no residencials més grans, a més de subratllar el veto a Torre Salses.

Talamonte va reconèixer que es tracta de “punts de conflicte” que han d’intentar superar, així com veure si poden presentar un pressupost alternatiu al d’ERC i JxCat. Sellés va dir que estudiaran les seues propostes, que les sotmetran a debat a la seua executiva, i va incidir que estan “absolutament compromesos a propiciar el canvi que la ciutat demana”. “Treballarem fins a l’últim segon per aconseguir una majoria de regidors que doni suport a un govern alternatiu”, va recalcar, i va afegir que volen un full de ruta que prioritzi “els interessos de la ciutat per atendre qüestions d’urgència que tenen a veure amb la seguretat, la neteja, les plagues i la manca d’il·luminació als carrers”.Per la seua part, Palau va assenyalar que participar en un nou govern és una condició sine qua non perquè el Partit Popular doni suport a la moció de censura.

“Si el PP no és dins, significa que no hi ha una voluntat de canvi real”, va destacar. Va insistir que “no hi ha d’haver vetos” i va deixar molt clar que si no poden estar al govern “ja no hi ha res a parlar”.

“Uns governem i altres sembla que juguin al pòquer”

La portaveu del govern municipal, Jordina Freixanet, es va mostrar ahir més “preocupada” per les implicacions del retard per tenir el nou pressupost de l’ajuntament que per l’eventual moció de censura.

“Mentre uns governem, altres sembla que es juguen la ciutat com si fos una partida de pòquer”, va indicar. Va dir que els “costa entendre que el Comú sigui equidistant amb els que van pactar un govern (ERC i JxCat) i alhora amb els que volien combatre el 2019 [els socialistes]” i creu que les condicions que han imposat al PSC per arribar a un acord “són impossibles”. Així mateix, va recordar al PSC que necessita catorze edils perquè la moció prosperi i va instar els grups a aprovar al més aviat possible el pressupost “per continuar governant”.

tracking