SEGRE

TRÀNSIT INFRACCIÓ

Imputat un conductor de patinet a Lleida per negar-se al test d'alcoholèmia

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Urbana va denunciar penalment ahir a la matinada per un delicte contra la seguretat un conductor d’un patinet elèctric per haver-se negat a sotmetre’s al test d’alcoholèmia. A més, el va multar perquè no portava casc. Els fets van tenir lloc a les 0.18 hores quan una patrulla de la Policia Local que duia a terme un control programat d’alcoholèmia a la plaça Blas Infante i va donar l’alto al conductor d’un patinet elèctric, tipificat legalment com a vehicle de mobilitat personal (VMP).

L’home, de trenta-nou anys, va caure, no portava el casc posat i presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. Després d’identificar-lo, el van requerir perquè se sotmetés al test d’alcoholèmia però l’home s’hi va negar. Per tot plegat, els agents el van denunciar penalment per un delicte viari, per negar-se a sotmetre a les proves d’alcoholèmia, i per la via administrativa, el van multar per no portar el casc correctament col·locat.

No és el primer cas d’un conductor de patinet imputat a la capital del Segrià. L’abril del 2020, la Urbana fins i tot va arribar a detenir un home al qual van acusar dels delictes de conducció temerària i desobediència després que se saltés un control a la plaça Noguerola i hagués de ser perseguit fins al seu arrest a Cappont. Mesos enrere, també van interposar la primera multa per circular ebri a un conductor de patinet elèctric, que va ser denunciat per circular per la calçada sense casc i amb un passatger.

També van imputar un altre ciutadà després de comprovar que les característiques del seu VMP eren equiparables a les d’un ciclomotor i no tenia cap mena de llicència per conduir vehicles a motor.

tracking