SEGRE

El PSC no obté el suport del Comú de Lleida, amb el qual vol governar, per a la censura a Pueyo

El PP no recolzarà la censura si no està al govern i González va proposar ahir al PSC governar en solitari

Un moment del ple extraordinari dels pressupostos a la Paeria.

Un moment del ple extraordinari dels pressupostos a la Paeria.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La inviabilitat de la moció de censura que propugna el PSC després que l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, perdés la qüestió de confiança vinculada al nou pressupost es confirma a mesura que passen els dies. Ahir, el grup socialista es va reunir de nou amb el Comú, formació amb què proposa un govern en minoria, sense que n’aconseguís el suport. Després de la trobada, el Comú va considerar que la proposta del PSC continua sent massa genèrica i que el seu suport al projecte del parc comercial de Torre Salses i que no estigui disposat a construir un alberg d’unes 60 places a Pardinyes són “esculls” en “dos elements clau”.

Cal recordar que el Comú va deixar al juliol el govern, que integrava al costat d’ERC i Junts, a l’exigir una oposició més frontal a Torre Salses. El portaveu del PSC, Jaume Sellés, va dir que tornaran a reunir-se i que “el Comú ensha demanat més concrecions en les nostres propostes i nosaltres, quines condicions veurien viables per a un acord”, i va afegir que “les espases segueixen en alt i això encara no s’ha acabat”. No obstant, el PP va deixar clar divendres que no donarà suport a la censura si no està al govern.

Comú i PP tenen 2 edils cada un, i el PSC necessita que 14 dels 15 que suma l’oposició recolzin la censura. Per la seua part, el regidor no adscrit Sergio González va proposar ahir que el PSC governés en solitari “pel bé de Lleida”. González també va instar l’oposició a “evitar vetos creuats” i va dir que “si 15 regidors volen fer el canvi, és possible donar suport a una moció de censura i un govern del PSC negociant un quadern de ruta i un pla d’acció pressupostària amb la resta de grups i regidors”.

tracking