SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

L'agressor de l'adolescent li va calar foc sense dir-li res abans

La víctima, que està tutelada, ja és al centre després de rebre l'alta al Vall d'Hebron || L'autor anava amb gorra i mascareta, cosa que complica identificar-lo

L’agressió va tenir lloc al carrer Roger de Llúria.

L’agressió va tenir lloc al carrer Roger de Llúria.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’individu que dilluns al migdia va ruixar amb un aerosol a un adolescent de 17 anys i li va calar foc a Pardinyes va atacar la víctima sense dir-li res abans i va fugir, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. La víctima, que va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova i derivada posteriorment al Vall d’Hebron de Barcelona per ser tractada de cremades a la cara i les mans, va ser donada d’alta el mateix dilluns i ahir ja es trobava al centre de menors. Val a recordar que es tracta d’un menor tutelat.

La Unitat d’Investigació de Ponent s’ha fet càrrec del cas. El jove, com ja va explicar en un primer moment, va assegurar als investigadors que no va reconèixer l’agressor perquè anava tapat amb una gorra i amb la mascareta posada, per la qual cosa ni ell ni l’amic que l’acompanyava quan es va produir l’agressió no van poder facilitar-ne una descripció detallada. Pel que fa als motius de l’atac es descartaria, ara per ara, que fos d’índole racista (la víctima és immigrant) ja que l’agressor no va insultar o va proferir cap expressió en aquest sentit.

La policia sospita que autor i víctima es podrien conèixer perquè tot apunta que l’atac va ser premeditat i discriminat, segons les avicies fonts. L’agressor anava preparat amb un esprai i un encenedor i l’acció va ser ràpida i contra una sola persona. Per tot plegat, preveuen una investigació complexa davant la falta d’elements sòlids.

L’atac va tenir lloc a les 12.15 hores al carrer Roger de Llúria, a Pardinyes. Al lloc van acudir patrulles de Mossos i Guàrdia Urbana, que van fer una recerca per la zona que va finalitzar sense èxit. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va activar dos ambulàncies, va portar el ferit a l’hospital Arnau de Vilanova. Posteriorment va ser derivat a la residència sanitària Vall d’Hebron de Barcelona, que té una unitat especialitzada en cremats. El jove va patir cremades de segon grau a la cara i les mans.

Podria ser acusat d’un delicte de temptativa d’assassinat

En cas que fos identificat i arrestat, els Mossos d’Esquadra podrien acusar l’individu d’un delicte d’assassinat o d’homicidi en grau de temptativa, que poden comportar penes que superin els deu anys de presó. En aquest cas, en l’atac hi ha elements que es descriuen en aquests delictes que contempla el Codi Penal, entre els quals la traïdoria, ja que l’agressor va actuar a traïció i sense que la víctima pogués reaccionar; la zona del cos en la qual es va produir l’atac, la cara; i les armes que es van utilitzar, un aerosol i un encenedor amb què l’autor va calar foc a la víctima i el resultat podria haver estat fatal. Una altra opció seria acusar-lo de lesions greus, que poden comportar penes de tres a sis anys de presó. Finalment, també faltaran per valorar les seqüeles que tindrà la víctima.

tracking