SEGRE

COMERÇ PROJECTES

L'empresa de Torre Salses demanarà d'aquí a tres mesos responsabilitats patrimonials a la Paeria de Lleida

A banda de personals al govern, si no reinicia la tramitació dels expedients per executar el vial d'accés que va declarar caducats al desembre || Eurofund denuncia constants traves al projecte

Els terrenys del SUR 42, Torre Salses, on s'ubicarà Promenade Lleida.

Els terrenys del SUR 42, Torre Salses, on s'ubicarà Promenade Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els promotors de l’àrea comercial de 55.000 metres quadrats prevista a Torre Salses, Eurofund Parc Lleida, reclamaran responsabilitats patrimonials a la Paeria i personals a les autoritats municipals implicades si no reinicia la tramitació dels expedients per executar el vial Víctor Torres d’accés a la zona que va declarar caducats. La junta de govern local va acordar el passat 29 de desembre declarar caducats els expedients de cessió anticipada de terrenys, així com l’ocupació directa dels restants i amb aquesta operació considera paralitzat el projecte. La societat adverteix que si en un termini de tres mesos el consistori “no compleix l’obligació anterior o no ofereix resposta a aquest requeriment, haurà d’entendre’s com una denegació”, per la qual cosa procedirà a exigir les responsabilitats patrimonials i personals corresponents.

Així mateix, Eurofund insisteix a defensar la “il·legalitat de l’actuació de la junta de govern local” i reclama que “la tramitació segueixi endavant en la resta d’expedients pendents per a la correcta posada en marxa del projecte”. D’altra banda, insisteix que “el constant retard no només té efectes de demora en l’obertura del parc comercial i de lleure, sinó que ajorna importants ingressos que l’ajuntament podria percebre”. A més, remarca que “bloqueja la creació d’un miler de llocs de treball entre directes i indirectes, amb especial incidència en la incorporació al mercat laboral dels joves, o l’adjudicació d’importants contractes a empreses locals”.En aquest sentit, la societat està decidida a tirar endavant el seu projecte i ja ha sol·licitat a la Generalitat la llicència comercial.

Torre Salses va ser impulsat pels governs socialistes anteriors, mentre que per a l’actual executiu format per ERC i JxCat (i fins fa uns mesos pel Comú) no és una prioritat, sinó tot el contrari.

El consistori replica que té l’aval de dos informes

El govern de la Paeria reitera que va declarar la caducitat dels expedients partint d’un informe jurídic del vicesecretari general de l’ajuntament i un altre del coordinador econòmic. Recalca que el primer indica que “a favor de la seguretat jurídica és procedent” la caducitat de les cessions de terrenys per a la construcció del vial, aprovades el 3 de maig del 2019. Afegeix que el coordinador econòmic determina que el consistori “no té capacitat econòmica el 2022 per finançar l’import necessari” per a aquesta obra “ja sigui amb fons propis o amb una operació d’endeutament”.

També alerta que si continua amb la tramitació, es pot trobar amb una reclamació d’expropiació per un mínim de 2.667.979,6 euros a començaments del 2026.L’alcalde, Miquel Pueyo, va afirmar a UA1 que “era d’esperar que hi hagués alguna reacció” per part d’Eurofund, que veu “normal quan una empresa se sent perjudicada per l’administració”. No obstant, es va mostrar “absolutament tranquil respecte a la legitimitat i la legalitat dels acords que prenem”.

Sintonia amb el pla sobre el model comercial

L’alcalde, Miquel Pueyo, i els regidors d’Urbanisme i Comerç, Toni Postius i Marta Gispert, respectivament, es van reunir ahir telemàticament amb els alcaldes de Tàrrega, les Borges Blanques, Mollerussa, Cervera i Balaguer per debatre sobre el model comercial de la capital.

Pueyo els va traslladar la voluntat del govern de la Paeria de promoure un desenvolupament comercial de proximitat, integrat a la trama urbana i que generi activitat. L’ajuntament destaca que els primers edils van mostrar sintonia amb aquest model.

tracking