SEGRE

SUCCESSOS SEGURETAT

Els Mossos crearan una comissaria centrada en la ciberdelinqüència

El comissari en cap Josep Maria Estela assegura que és, amb el tràfic de marihuana, un dels principals reptes || Més de 10 denúncies per estafes al dia a Lleida

Firma ahir del Pla d’Igualtat dels Mossos d’Esquadra.

Firma ahir del Pla d’Igualtat dels Mossos d’Esquadra.ÀLEX RECOLONS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, el lleidatà Josep Maria Estela, va anunciar ahir la creació d’una comissaria centrada en la investigació de la ciberdelinqüència, a la qual es destinaran molts agents i ja treballa un intendent a muntar-la. En declaracions a Catalunya Ràdio, Estela va assenyalar que la ciberdelinqüència i la investigació del cultiu i tràfic de marihuana són els dos principals reptes actuals per a la policia catalana. L’any passat es van registrar més de 48.000 denúncies per estafes a internet a tot Catalunya i en els últims tres anys s’han obert 250 investigacions relacionades amb la pornografia infantil i la llibertat sexual a la xarxa.

Val a recordar que més de vuit de cada deu estafes que es denuncien es cometen a través d’internet. A les comarques lleidatanes, segons les últimes dades publicades pels Mossos, els casos coneguts per estafes van tornar a registrar un augment el 2021. Entre els mesos de gener i octubre, es van registrar un total de 3.087 denúncies per estafa a les regions policials de Ponent i del Pirineu, la qual cosa suposa un augment del 6,5% respecte al 2020 i més de deu casos al dia.

Falten els mesos de novembre i el desembre, amb una major activitat de compres per les festes nadalenques, cosa que podria augmentar el nombre de denúncies.D’altra banda, Estela va afirmar que el que surti de la comissió parlamentària que estudia el model d’ordre públic serà “vinculant”. I va afegir que es si decideix que s’eliminin les bales de foam s’hauran de deixar d’utilitzar. Va afirmar que “s’haurà de buscar alternatives” i va apostar per estudiar altres models europeus com l’ús de mànegues d’aigua.

Sobre els desnonaments, va assenyalar que se seguiran les polítiques públiques que es puguin decidir sobre això però va dir que els Mossos no deixaran de complir els requeriments judicials, malgrat que va confiar que “aviat” disposaran d’un nou protocol.

Aprovat el Pla d’Igualtat entre dones i homes al cos? El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i representants de diversos sindicats policials van firmar ahir l’acord d’aprovació del Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i home al cos dels Mossos d’Esquadra. El pla consta de 158 actuacions per aconseguir sis grans objectius, entre els quals destaquen el foment de la igualtat d’oportunitats i la representació paritària al cos o prevenir l’assetjament.

Elena va destacar que l’acord és un “pas més” de la policia catalana per servir millor la societat. Actualment, només el 21% de la plantilla dels Mossos són dones i per augmentar la presència femenina, en la nova convocatòria d’accés al cos, que s’acaba de publicar aquest mes, s’han reservat per a les dones el 40 per cent de les noves 840 places que s’ofereixen.

tracking