SEGRE

Ponent concentra el 88% de les hores extra de totes les presons catalanes

El sindicat denuncia que treballar a la presó "és una tortura"

Imatge d’arxiu d’entrada al Centre Penitenciari de Ponent.

Imatge d’arxiu d’entrada al Centre Penitenciari de Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CSIF va denunciar ahir que el centre penitenciari Ponent concentra el 88% de les hores extra que s’han fet a les presons catalanes malgrat ser dels més petits. Els funcionaris de la presó de Lleida van fer 950,79 hores extra de les 1.077,90 que es van registrar a totes les presons de Catalunya entre els mesos de gener i novembre del 2021, segons dades de Justícia.

El sindicat va denunciar que aquest excés de treball demostra que falta personal i va insistir que les condicions laborals a la presó lleidatana, a més, són “deplorables i insalubres”.

La conselleria va concretar que a la presó hi ha un 13% del personal de baixa i s’intenta cobrir amb substituts i hores extra, amb una despesa de 50.000 euros en onze mesos. Així mateix, el sindicat va denunciar que treballar a Ponent ja és “una tortura”, i assenyala l’elevat número d’agressions a treballadors penitenciaris i que les instal·lacions són obsoletes i que no s’hi ha fet cap millora ni manteniment des dels anys 90.

“La presó lleidatana cau, literalment, a trossos. Hi ha banys i dutxes impossibles d’utilitzar per les humitats, espais inhabilitables, canonades trencades, entre d’altres, i plagues persistents de xinxes, escarabats, rates i coloms", assenyala el sindicat. A més, va recordar que quan es va tancar la presó Model de Barcelona es va assignar un pressupost de 3,5 milions per a Lleida que "mai no van arribar".

tracking