SEGRE

DENÚNCIES INCIVISME

VÍDEO. Denuncien aglomeracions al carrer després de la fi del toc de queda

Veïns de la Zona Alta constaten la presència de desenes de persones de matinada al tancar els locals || Demanen mesures de prevenció per garantir el descans

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En la primera nit sense toc de queda nocturn com a mesura de prevenció davant de la Covid, veïns de la Zona Alta van denunciar la presència d’“aglomeracions” en alguns carrers com Bonaire i Teuleries, a la zona coneguda popularment com els Vins, una vegada van tancar els locals en compliment de l’horari establert per les restriccions sanitàries. La Plataforma Contra el Soroll i l’Incivisme a Lleida va compartir a les xarxes socials imatges que mostraven la presència de desenes de persones al carrer Bonaire a les 1.30 hores, amb el conseqüent perjudici per al descans veïnal. Sobre això, un portaveu de la plataforma, Ramon Moreno, va assenyalar ahir a aquest diari que la fi del toc de queda els ha tornat “al malson” a l’haver de conviure amb el soroll en altes hores de la matinada.

Una situació que la mesura de no poder estar a la via pública de matinada havia frenat, però que ja ve de lluny. “Estem decebuts perquè si hi havia una possibilitat que es tornessin a repetir aquestes imatges a la fi del toc de queda, s’hauria d’haver pres alguna mesura de prevenció, que potser sí que es va prendre, però no ha estat efectiva”, va afirmar aquest portaveu.Des de la plataforma, que representa els veïns dels carrers Sant Martí, Bonaire, Teuleries i entorn, van insistir que amb la fi del toc de queda comença “un suplici” que s’ha agreujat amb la pandèmia, amb més presència de gent i terrasses als carrers, que, van assenyalar, provoca més soroll i brutícia. “La problemàtica de fons és l’acumulació excessiva de locals en aquesta zona, per la qual cosa seguirem lluitant per aconseguir una racionalització de l’espai”, va assenyalar Moreno.Després de la situació viscuda divendres, i amb temor al fet que es torni a repetir tots els caps de setmana, la plataforma ja ha sol·licitat una reunió amb la Paeria per saber si s’han pres mesures i denunciar que el descans veïnal continua sense estar assegurat.

Així mateix, reiteren la necessitat d’acabar amb “la trampa de les dobles llicències”, perquè locals de lleure nocturn puguin funcionar com a bar durant el tancament decretat per les restriccions sanitàries. També sol·liciten que hi hagi més presència per part de la Guàrdia Urbana en aquesta zona per evitar conductes incíviques. “Pot ser que per al local sigui difícil gestionar què passa al carrer, perquè no és la seua responsabilitat, és la via pública i potser hauria d’actuar la Urbana.

Però aquestes molèsties les està creant el lleure nocturn i hi ha d’haver algun tipus de mesura per les dos parts”, va assenyalar.Des de la Paeria van assenyalar que no hi va haver avisos per botellons a la via pública, arran de les baixes temperatures a Lleida ciutat de matinada, i sense especial incidència de molèsties veïnals en habitatges particulars. En aquest sentit, la Urbana i els Mossos d’Esquadra tenien llest un operatiu preventiu per evitar aglomeracions de persones un cop arribés el final del toc de queda.

Desenes de persones ahir de matinada al carrer Bonaire després del tancament dels locals.

Desenes de persones ahir de matinada al carrer Bonaire després del tancament dels locals.PLATAFORMA CONTRA EL SOROLL I L’INCIVISME A LLEIDA

tracking