SEGRE

FORMACIÓ OCUPACIÓ

Pràctiques d'aprenents de paletes al costat d'un edifici en desús a Gardeny

En el marc d'una Casa d'Oficis de l'IMO

Els aprenents de paletes, fent pràctiques a Gardeny.

Els aprenents de paletes, fent pràctiques a Gardeny.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una desena de joves s’estan formant com a paletes gràcies a una Casa d’Oficis del Institut Municipal d’Ocupació (IMO), subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i actualment fan les pràctiques a Gardeny, al costat d’un dels edificis en desús. En concret, a l’exterior de l’edifici H2 d’Infanteria. L’edil d’Ocupació, David Melé, va detallar que les pràctiques no consisteixen a rehabilitar l’immoble, sinó a aixecar parets de pràctiques a l’exterior.

A més, els alumnes reben també classes teòriques a la seu de l’IMO.Melé va recordar que aquest programa de Casa d’Oficis s’inclou en el projecte Treball als Barris i ofereix també formació en pintura decorativa en la construcció, soldadura i fusteria, a més d’operacions auxiliars de treballs de maçoneria. Entre tots els cursos, participen 40 joves de la Mariola, Centre Històric, Portal Santa Magdalena i Noguerola, d’entre 16 i 29 anys. Va començar l’octubre passat, té un any de durada, i l’objectiu és millorar-ne la inserció laboral.

Durant els primers sis mesos els alumnes reben una beca del SOC i per als altres sis formalitzen un contracte laboral de formació.Al final del curs, quan ja hagin adquirit prou coneixements professionalizadors, els posaran en pràctica en alguna obra pública que els encarregui l’ajuntament. Alguns exemples de treballs ja executats per aquests aprenents són la col·locació de reixes a l’edifici del Viver d’Empreses de Gardeny, la reforma integral de l’espai de dutxes a la primera planta de l’alberg del carrer Panera, així com també la rehabilitació de la façana de la seu de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAV).

tracking