SEGRE

El PSC no obté suports per presentar una moció de censura a Pueyo

El PSC no ha aconseguit els 14 suports necessaris perquè prosperi

Un moment del ple extraordinari dels pressupostos a la Paeria.

Un moment del ple extraordinari dels pressupostos a la Paeria.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta mitjanit acaba el termini per presentar la moció de censura contra l’alcalde, Miquel Pueyo, que segons tots els indicis no arribarà a formalitzar- se, de manera que el paer en cap quedarà ratificat en el càrrec i els pressupostos del 2022 quedaran aprovats inicialment. Segons ha pogut saber aquest diari, el Comú de Lleida finalment no donarà suport a la moció, per la qual cosa el PSC no podrà aconseguir els 14 vots necessaris perquè prosperi.

D’aquesta manera, es posa punt final a un mes de negociacions i reunions entre els grups i regidors de l’oposició per intentar desbancar el govern d’ERC i Junts i que va començar amb la no-aprovació dels pressupostos del 2022 el passat 10 de desembre, quan els dos regidors del Comú van decidir a última hora abstenir-se malgrat haver arribat a un acord amb el govern per aprovar els comptes dos setmanes abans. Aquest fet va provocar que, per primera vegada des de la restauració de la democràcia, un alcalde de Lleida se sotmetés a una qüestió de confiança, un instrument jurídic a què Pueyo va recórrer per poder aprovar el pressupost, si superava la qüestió, per així no haver de renegociar-lo amb cap altre grup. No obstant, el 27 de desembre l’alcalde no va superar la moció al sumar més vots en contra que a favor i es va obrir el termini d’un mes per articular una majoria alternativa a la Paeria i desbancar Pueyo, un fet que, tret d’un gir d’última hora, no succeirà.

Durant aquestes setmanes els grups de l’oposició van plantejar diverses alternatives. El PSC va proposar al Comú un bipartit que no es va forjar i més tard els socialistes es van postular a governar en solitari amb suports externs. El PP va condicionar el seu suport a estar al govern i els quatre edils no adscrits estaven disposats a donar suport al PSC

tracking