SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT

Trànsit disposarà de motos 'camuflades' per detectar infraccions a les carreteres

També resituaran radars i n'hi haurà un de tram a la C-14

Un radar de tram a Vilagrassa.

Un radar de tram a Vilagrassa.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Català de Trànsit iniciarà una estratègia nova per detectar conductes “perilloses” per part de motoristes o altres conductors que consistirà en la posada en circulació de tres motos espiell, és a dir, camuflades amb agents de paisà per detectar possibles infraccions. Aquesta mesura es va anunciar ahir durant la presentació del balanç de sinistralitat de l’any 2021 a Catalunya, durant el qual es van comptabilitzar 188 víctimes mortals a la xarxa viària, un 22,3% menys que el 2019 (242). A Lleida hi va haver 37 víctimes, 17 més que l’any 2020 i dos més que el 2019.

Vuit van ser en zona urbana. El cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, Andreu González, va explicar que ja treballen amb aquesta estratègia però que fins ara només comptaven amb onze vehicles i cap moto. “Seran allà on es necessitin”, va apuntar González, que va avançar que en dies feiners se situaran a l’entorn metropolità de Barcelona i, durant els caps de setmana, en àmbits de concentració de motos per motius de lleure, per exemple.

Entre les accions previstes es troben la reubicació de 23 radars en nous punts de les carreteres o la posada en marxa de cinc radars de tram –a la C-17, l’N-II i la C- 14– i tres radars fixos nous. A més, l’SCT ha adquirit 24 radars mòbils que cedirà als Mossos i a les policies locals. La distracció, amb una presència del 23,5 per cent en el total dels accidents amb víctimes, continua sent el principal factor de sinistralitat, seguit de la infracció d’una norma de circulació (20,9%).

tracking