SEGRE

ENSENYAMENT MOBILITZACIONS

Convocada vaga de docents els dies 15, 16, 17, 29 i 30 d'aquest mes

Els sindicats acusen el conseller Cambray d'“imposar” l'avançament de l'inici del curs || Les aturades se sumen a la del 23 contra la sentència del 25% de castellà

Els sindicats demanen la dimissió del conseller Cambray.

Els sindicats demanen la dimissió del conseller Cambray.MARÍA BELMEZ/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats USTEC, CCOO, Intersindical, Aspepc-sps, UGT, CGT i USOC han convocat finalment els docents a una vaga els dies 15, 16, 17, 29 i 30 d’aquest mes sota el lema “Prou imposicions, anem a la vaga” i demanen la dimissió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray. Remarquen que el detonant va ser el seu anunci d’avançar l’inici del pròxim curs i recorden que plantegen altres reivindicacions com la retirada dels nous currículums, del decret de plantilla, la reversió de les retallades, la defensa de la immersió lingüística i l’estabilització d’interins. Demanen també destinar el 6% del PIB per a educació, reduir les ràtios de manera general, incrementar el personal d’atenció directa als centres i recuperar el poder adquisitiu.

Van anunciar els dies de vaga en una concentració davant de la seu d’Educació i van acusar el conseller de falta de diàleg i “menyspreu” als representants sindicals, i van decidir no presentar-se a la taula sectorial convocada per ahir. La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, va afirmar que no acudiran fins que hi hagi un compromís clar de negociació i va afegir que fins ara només els han presentat documents tancats. Els sindicats van subratllar que han convocat una mobilització “dura” perquè estan al límit.

Creuen que s’ha arribat al “clímax d’indignació”. De fet, cal remuntar-se a dècades enrere per trobar una protesta de tants dies seguits.Aquesta vaga se suma a la prevista per al dia 23 contra la sentència del 25% de castellà a les aules. Asseguren que les vagues aniran acompanyades d’accions als centres i manifestacions al carrer, així com altres protestes que es podran convocar fins a final de curs, va apuntar Bernat Pèlach, de la Intersindical.

El portaveu d’USOC, Carles Villallonga, va definir l’estil d’Educació d’“autoritari” i Marga Martínez, de CCOO, va reclamar consens amb la comunitat educativa sobre el calendari escolar, no que sigui “imposat”, Marta Minguella, de CGT, va afegir que no demanen una moratòria en l’aplicació sinó la retirada de la proposta actual i d’un intent de “privatització” amb la introducció d’empreses externes per a l’oferta de lleure per a les tardes de setembre, a causa de la jornada intensiva matinal. Joan Elis, d’Aspepc, va dir que estan disposats a fer “el que sigui necessari” per aconseguir els seus objectius i Lorena Martínez, d’UGT, va animar a sortir al carrer.

tracking