SEGRE

Ustec xifra la vaga de docents en el 30% a Lleida

L'aturada ha tingut més seguiment a secundària que a primària

Un moment de la protesta de professors a l'institut Guindàvols de Lleida.

Ustec xifra la vaga de docents en el 30% a LleidaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Ustec-Stes ha xifrat entre un 20% i un 30% el seguiment global de la vaga de docents als centres educatius a la demarcació de Lleida aquest dimarts, en el primer dels cinc dies d'aturada previstos. Es tracta d'un seguiment per sota de la mitjana catalana, que els sindicats situen en el 70%. El sindicat Professors de Secundària assenyala que un 60% dels professors dels instituts de Lleida ha fet vaga avui.

De la seua banda, el departament d'Educació xifra en un 31% el seguiment de la vaga de professors en el conjunt de Catalunya.

Durant aquest primer dia d'aturada ha tingut lloc una manifestació a Barcelona que ha aplegat unes 22.000 persones, segons la Guàrdia Urbana –40.000 segons els sindicats convocants–. A primera hora, dos autocars han sortit des del Camp d'Esports de Lleida amb professors que han participat a la mobilització a Barcelona.

Durant tota la marxa s'han sentit càntics en contra de la política del conseller i s'han vist multitud de pancartes amb els mateixos lemes. Entre d'altres, l'acusen d'"imposar" mesures i de manca de diàleg. Entre els càntics s'ha pogut escoltar 'No volem ensenyament en procés d'assoliment', 'Cambray menys discursos i més recursos', 'Això no és docència, és supervivència', 'No són les vacances, són les mancances' i 'El nou currículum: fum, fum, fum'.

Tensió al final de la manifestació

La marxa ha finalitzat davant del Departament d'Educació, on s'han viscut alguns moments de tensió perquè part dels manifestants volien entrar a la conselleria. A l'exterior hi havia presència policial i quan els manifestants s'han apropat a la porta i han tret el cordó de plàstic que impedia l'accés, agents dels antiavalots han sortit de dins de la conselleria. En aquest moment s'ha produït algun forcejament. Els manifestants exigien entrar a parlar amb el conseller o bé que aquest baixés.

Finalment, Cambray s'ha reunit amb un representant de cada sindicat. La trobada ha estat infructuosa, segons la valoració dels sindicats a la sortida.

Quatre dies més d'aturada

La d'aquest dimarts ha estat la primera de cinc jornades de vaga: dimarts, dimecres i dijous d'aquesta setmana i el 29 i 30 de març. Aquest dimecres hi ha prevista una nova manifestació entre l'estació de Sant i el recinte de Fira de Barcelona, on Cambray té previst inaugurar el Saló de l'Ensenyament. Dijous, la manifestació arribarà a la plaça de Sant Jaume. Als cinc dies de vaga cal sumar-hi un sisè convocat per alguns sindicats i associacions d'alumnes pel català.

tracking