SEGRE

RESIDUS RECOLLIDA DOMICILIÀRIA

Les Garrigues estrena la recollida porta a porta en tres municipis

A Arbeca, la Floresta i Cervià

El camió que es va encarregar de fer el primer recorregut del porta a porta a les Garrigues.

El camió que es va encarregar de fer el primer recorregut del porta a porta a les Garrigues.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recollida domiciliària d’escombraries a les Garrigues va començar ahir a les deu de la nit a Arbeca, va continuar a Cervià i tenia previst seguir a la Floresta cap a les 6 del matí. Són els primers municipis on el consell va engegar aquest sistema, que s’ampliarà el 2 de maig amb la incorporació de Juneda i Puiggròs, i progressivament la resta de 19 localitats de les Garrigues fins al 2025. Un camió de l’empresa Jaume Oró va recórrer un miler de cases a Arbeca, unes 140 a la Floresta i gairebé 600 a Cervià, per recollir les escombraries orgàniques i els envasos de plàstic.

Els tres municipis van retirar la setmana passada els contenidors dels seus carrers, excepte els de vidre, i ja té habilitades àrees d’emergència per deixar-hi les escombraries a qualsevol hora en casos excepcionals. “Usar l’àrea d’emergència haurà d’estar justificat i amonestat si se’n fa mal ús”, va advertir el regidor de Promoció Econòmica d’Arbeca, Francesc Roset. Aquest servei estarà controlat amb càmeres de videovigilància.

La previsió és que totes aquestes àrees d’emergència quedin tancades i els usuaris hauran de sol·licitar l’accés amb temps.

tracking