SEGRE

Sindicats educatius de Catalunya critiquen que la retirada de mascaretes no inclogui docents

Alumnes sense mascareta aquest dimarts a l'escola Camps Elisis de Lleida.

Sindicats educatius de Catalunya critiquen que la retirada de mascaretes no inclogui docentsAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats educatius Ustec·Stes i CC.OO. de Catalunya han criticat el format amb què el Govern ha retirat l’ús de les màscares, començant pels alumnes de primària i secundària a partir d’aquest dimarts, mentre que les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (Affac) han aplaudit la mesura però consideren que arriba tard. En declaracions a Europa Press, la portaveu d’Ustec·Stes, Iolanda Segura, ha criticat la "incoherència" de retirar les mascaretes primer en l’alumnat d’escoles i ESO, i s’ha preguntat si és que en el dia d’avui encara hi ha risc de contagi per al personal i l’alumnat de postobligatòria, que han de seguir utilitzant-les fins nou avís.

A més, ha retret que "és inadmissible que les coses es facin a última hora", amb referència que hagi estat aquest mateix dimarts quan ha sortit publicada l’ordre en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc). No obstant, Segura ha avalat la mesura si les autoritats sanitàries consideren que és el moment idoni, si bé ha demanat que prevalgui el "principi de precaució" i s’adoptin mesures en cas de rebrot. Al seu torn, la responsable de salut laboral de CC.OO. Educació, Carme Rodríguez, ha criticat el format de l’anunci, titllant-lo d’"un altre menyspreu i falta de respecte al personal i professorat", i apuntant que la informació és –textualment– insuficient i interpretable. Ha lamentat a Europa Press que no s’hagi convocat a la part social per debatre la retirada de les màscares, en una taula sectorial o en una comissió de salut laboral: "Som la veu del personal, hem de poder participar". Rodríguez també ha assegurat que la Conselleria d’Educació no ha tingut en compte variables com què passa amb el personal vulnerable, per a qui ha demanat dotacions diàries de màscares FFP2.

FAMÍLIES

Las Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (Affac), al seu torn, han rebut la notícia "amb molta alegria", però la seua presidenta, Belén Tascón, també en declaracions a Europa Press, ha considerat que la mesura arriba tard, amb la qual cosa li queda una sensació agredolça, en les seues paraules. "Hem vist que ha estat un dia abans que la resta de la població, no hem guanyat res", ha lamentat, apuntant que els alumnes tenien moltes ganes de treure’s la mascareta.

Tascón ha assegurat que la mascareta ha pogut suposar "una barrera" per a l’aprenentatge, per exemple, de la lectoescriptura, i tenir un fort impacte en la salut emocional, la socialització i la comunicació.

tracking